I 2023 blev der indberettet 64 sager om personer, der er blevet sendt på genopdragelsesrejser eller ufrivillige udlandsophold.
Antallet lå på 41 i 2022 og 46 i 2021.
Det fremgår af en opgørelse fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration (Siri), der er blevet offentliggjort i forbindelse med et politikersvar fra udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S).
Det skriver Berlingske.
Avisen har talt med islamforsker Jesper Petersen, som siger, at der er et stort mørketal. Han tilføjer, at formålet med de ufrivillige rejser er at undgå at krænke familiens ære.
– Det kan være, hvis personen har haft sex før ægteskab eller fået en kæreste. Eller hvis man ønsker, at den unge mand skal ud af en kriminel løbebane.
Som en del af den nationale handlingsplan for forebyggelse af æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol blev der i 2018 oprettet en national sikkerhedskonsulentordning.
Den består af sikkerhedskonsulenter, som er særligt uddannede til at give specialiseret hjælp og rådgivning om risikovurdering og sikring af borgernes sikkerhed og tryghed. Det fremgår af Siris hjemmeside.
Tidligere i år oplyste Siri, at der havde været 64 henvendelser til sikkerhedskonsulenterne om genopdragelsesrejser og ufrivillige udlandsophold i 2023.
Desuden lød det fra Siri, at antallet af henvendelser til sikkerhedskonsulenterne var mere end fordoblet på fire år.
I 2023 fik 631 fagfolk og borgere hjælp og rådgivning om en æresrelateret konflikt ved at kontakte sikkerhedskonsulenterne.
I 2019 lå antallet på 286.