Flere danske færgeafgange aflyst

Over tusind passagerer har fået ombooket deres færgebillet, så de først kan sejle fra Hirtshals mandag

Udfordrende vejrforhold får færgeselskaberne Color Line og Fjord Line til at aflyse afgange mellem Hirtshals og Kristiansand søndag.

Det skriver nyhedsbureauet NTB.

– Vejret og vindforholdene er lidt udfordrende, især i Hirtshals. Der er meldt 22-23 meter vind i sekundet, siger Color Lines salgs- og marketingchef Nina Moland Andersen til det norske medie Fædrelandsvennen.

Hos Color Line, er der tale om eftermiddagsafgangen fra Kristiansand og afgangen fra Hirtshals klokken 20.45.

Over tusinde passagerer var booket til afgangen fra Hirtshals til Kristiansand, mens 873 passagerer venter på, at færgefarten genoptages fra Kristiansand til Hirtshals. Det oplyser Nina Moland Andersen.

De er blevet ombooket til den næste afgang, der ifølge NTB afgår fra Kristiansand klokken 8 mandag morgen, og stævner ud fra Hirtshals klokken 12.15.

Nogle må dog forventes at skulle ruste sig med ekstra tålmodighed og vente til afgangen, der går 16.30 fra Kristiansand og sejler retur fra Hirtshals 20.45 mandag, skriver NTB.

Den administrerende direktør for Fjord Line, Brian Thorsted Hansen, fortæller ligeledes til Fædrelandsvennen, at de har aflyst søndagens sidste to afgange over Skagerrak.

Her er årsagen også de udfordrende vejrforhold.

Fjord Line oplyser dog ikke, hvor mange passagerer, der er blevet ramt af de aflyste afgange.

DMI skriver søndag aften på Twitter, at der i Nordjylland ved kysten ud til Skagerrak er blevet målt vindstød af stormstyrke.

På grund af vindforholdene har Vejdirektoratet tidligere søndag frarådet, at lette køretøjer bevæger sig hen over flere danske broer.

Der var tale om Øresundsbroen, Svendborgsundbroen, Vejlefjordbroen og Sallingsundbroen.

Ved alle broer forventes vinden aftagende i løbet af søndag aften, skriver Vejdirektoratet.

Det fremgår ikke længere af Vejdirektoratets Trafikinfo, at styrelsen fraråder lette køretøjer at bevæge sig hen over de fire broer.

/ritzau/