17. jan. 2022 - 23:55

Flere anmeldelser om ukendte droner over atomkraftværk i SverigeFlere ukendte droner er observeret over atomkraftværker i Sverige, hvilket får de svenske myndigheder til at slå alarm.

Flere har i løbet af de sidste par dage observeret ukendte droner flyve over Sverige. Her er det en drone der flyver over Stockholm by mandag eftermiddag omkring klokken 17.

Ifølge det svenske politi er der ligeledes blevet observeret en ukendt drone over det svenske atomkraftværk Forsmark, som ligger cirka 140 kilometer fra Stockholm. Det er anden gang på få dage, at en drone er blevet set over det svenske atomkraftværk.

Mandag eftermiddag modtog politiet en anmeldelse fra en borger, som havde observeret flere droner i luften over atomkraftværket i Forsmark.

Samtidig blev der fredag observeret droner ved tre svenske atomkraftværker: Forsmark, Oskarshamm og Ringhals.

Det svenske politi forsøger nu at finde frem til, hvem der styrer dronen. Det er dog endnu ikke lykkedes at identificere hverken dronen eller personen bag.

“Det er ekstremt alvorlige begivenheder. Vi efterforsker en mulig sammenhæng mellem begivenhederne gennem national koordinering”, siger talsperson for politiet, Petra Blomqvist til SVT.