21. jan. 2023 - 11:59

Flensborg: Stor brand i kommunalt anlæg: Ti personer røgforgiftetBillede: nordpresse mediendienst

Lørdag formiddag skete der et uheld under nedrivningsarbejdet på et tidligere kedelhus på kommunens anlægsareal. En plastikdug brød i brand og kunne slukkes af arbejderne selv – men ti af dem måtte efterfølgende indlægges på hospitalet.

Ifølge brandvæsenet blev alarmen oprindeligt modtaget af kontrolcentret i Harrislee omkring kl. 10.20 via det automatiske brandalarmeringssystem hos det offentlige forsyningsselskab. Brandvæsenet fra det professionelle brandvæsen, den ansvarlige vagtchef, det frivillige brandvæsen Klues og en ambulance blev alarmeret.

Det skriver nordpresse mediendienst i Flensborg.

På stedet for hændelsen på kraftværkets område blev det imidlertid hurtigt klart, at der ikke var tale om falsk alarm. “Arbejdere fra et eksternt firma var i gang med nedrivningsarbejde i et kedelhus,” fortæller delingsfører Karsten Andresen om begivenhederne.

Under dette arbejde antændtes en plastikfolie af endnu uklare årsager.

“Nedrivningsfirmaets medarbejdere kunne selv slukke den,” fortsætter Andresen. Der opstod dog røg under processen.

LIGE NU LÆSER ANDRE: KVINDE FORSVUNDET I LØBET AF NATTEN: HAR DU SET HENDE?

Da flere af arbejderne havde indåndet den giftige brandrøg, blev der straks alarmeret flere ambulancer og en akutlæge. “Vi havde i alt fem ambulancer i aktion,” forklarer Andresen omfanget af operationen.
Alle ti arbejdere, der var i nærheden, da branden brød ud, blev indlagt på skadestuen med mistanke om røgforgiftning.


Brandvæsenets slukningsarbejde var ikke længere nødvendigt, da branden var helt slukket, da de ankom. “Alligevel undersøgte vi brandstedet igen,” forklarer Karsten Andresen.


Efter ca. en time var der ikke længere brug for brandvæsenet og redningstjenesten. Branden skulle ikke have forårsaget nogen skader på bygningen, og den vil heller ikke have nogen indvirkning på energiforsyningen i byen.


Kriminalpolitiet blev også sendt til brandstedet for at undersøge brandårsagen.

Kilde: www.nordpresse.de

Billede: nordpresse mediendienst
Billede: nordpresse mediendienst


ANDRE LÆSER OGSÅ