Flagafbrændinger i muslimske lande efter Paludan satte ild til koranen

Arkivfoto

Der er lørdag og søndag stor harme i flere muslimske lande i kølvandet på Rasmus Paludans afbrænding af en koran foran den tyrkiske ambassade i Stockholm

Et svensk flag er lørdag aften blevet brændt af en gruppe demonstranter foran Sveriges konsulat i Tyrkiets største by Istanbul.

Det ses på billeder fra nyhedsbureauet AFP.

Demonstrationen skete på samme dag, som den dansk-svenske politiker Rasmus Paludan brændte en koran af foran Tyrkiets ambassade i den svenske hovedstad Stockholm.

Ud over protesten med det brændende svenske flag foran konsulatet i Istanbul bliver Paludans koranafbrænding fordømt af højtstående tyrkiske politikere, der inden afbrændingen forsøgte at få de svenske myndigheder til at sætte en stopper for aktionen.

En række andre muslimske lande har også udtrykt utilfredshed over Paludans handling, og at han i det hele taget fik lov til at udføre gerningen. De lande tæller blandt andet Marokko, Indonesien, Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater.

Også Golfens Samarbejdsråd og Organisationen for Islamisk Samarbejde har vist sin utilfredshed.

Den indonesiske regering sagde lørdag blandt andet, at ‘ytringsfrihed skal udvises på en ansvarlig måde’, det skriver AFP.

SE OGSÅ: 14-ÅRIGE VIL VÆRE LEJEMORDERE: NU SKAL VOLDEN I STOCKHOLM STOPPES MED MERE POLITI

Sveriges statsminister, Ulf Kristersson, udtalte sig lørdag aften.

‘Ytringsfrihed er en fundamental del af demokratiet. Men hvad der er lovligt, er ikke nødvendigvis passende. At brænde bøger, der er hellige for mange, er en dybt respektløs handling. Jeg vil gerne udtrykke min sympati for alle muslimer, der er stødt over det, der er sket i Stockholm i dag.’ skrev statsministeren på sin officielle Twitter-profil.

Tyrkiets og Sveriges forhold er i forvejen ikke godt, da tyrkerne som det eneste land i NATO endnu ikke har givet Sverige adgang til forsvarsorganisationen.