07. dec. 2023 - 15:49

FCK møder Galatasaray i højrisikokamp: Politiet indfører dobbelt strafzone!Politiet indfører skærpet strafzone, når FCK på tirsdag møder tyrkiske Galatasaray i den altafgørende Champions League-puljekamp.

Samtidig er der givet påbud om, at udeholdets fans skal kunne holdes tilbage på stadion i op til en time efter kampen.

Københavns Politi kalder kampen for en højrisikokamp, og de har derfor skruet op for de forebyggende tiltag.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den skærpede strafzone betyder blandt andet, at der i tidsrummet fra den 12/12 kl. 15 til den 13/12 kl. 03 indføres en skærpet strafzone i et område omkring Parken.

Det medfører, at straffen kan stige til det dobbelte for visse typer af kriminalitet begået i zonen – det gælder blandt andet vold, hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige orden.

Samtidig har Københavns Politi givet F.C. København påbud om at tilbageholde udeholdets tilskuere i op til 60 minutter efter kampen.

Disse tilskuere vil være placeret på tribuneafsnittene D1 og D2 i Parken.

I mellemtiden bliver størstedelen af tilskuerne i Parken lukket ud og kan søge væk fra området, hvorefter de tilbageholdte tilskuere kan forlade stadion.

”Vi håber altid, at det bliver en fredelig aften, når der er fodbold i Parken, men vi må også være ærlige og sige, at vi har erfaringer med visse grupper af tilhængere fra de her to klubber, og der er en risiko for, at der kan opstå uroligheder og slagsmål i forbindelse med kampen. Vi håber, at vi med den skærpede strafzone og tilbageholdelsen af udeholdets fans kan lægge en dæmper på gemytterne, så alle de fredelige fodboldfans får sig en god aften,” siger ledende politiinspektør Peter Dahl i pressemeddelelsen.

FCK går videre til ottendedelsfinalen i Champions League, hvis de vinder over Galatasaray, der er tyrkiske mestre.

Uafgjort er også nok, medmindre Manchester United samtidig vinder over de tyske mestre, Bayern München, som er sikre på at vinde puljen.

Arkivfoto