11. okt. 2023 - 20:54

FCK klager over bøderegn efter fankritik af politietFC København appellerer en række domme fra Fodboldens Disciplinærinstans.

Det skriver klubben på sin hjemmeside onsdag aften.

Annonce

FCK’s fans har i tre kampe fremvist bannere med kritik af politiet, og det har klubben fået bøder for. Men klubben er uenig og vil have disciplinærinstansen til at genbehandle sagerne.

– Vi har valgt at appellere de tre kendelser, fordi vi ikke mener, at der er præcedens for den type kendelser for ytringer, der i forskellige former har været på danske fodboldstadioner utallige gange gennem årene.

LÆS OGSÅ: FCK STRAFFET FOR BANNER PÅ BRØNDBY STADION

– Samtidig mener vi, at budskaberne på fangrupperingens bannere er inden for rammerne af deres ytringsfrihed og rammerne til en fodboldkamp samt dansk lovgivning i øvrigt, skriver FCK på sin hjemmeside.

Annonce

Så sent som tirsdag blev den seneste bøde udstedt til FCK, og den lød på 100.000 kroner.

Bødens størrelse var Fodboldens Disciplinærinstans blandt andet kommet frem til på baggrund af to bannere, som FCK’s fans fremviste i kampen mod FC Midtjylland 30. september.

I sidste uge fik FCK en bøde på 250.000 kroner på grund af blandt andet politikritiske bannere i derbyet mod Brøndby 24. september.

LÆS OGSÅ: POLITIET SURE OVER BANNER FRA FCK-FANS: – DET ER NOGET SVINERI!

Annonce

Ved den lejlighed fremviste nogle FCK-fans et banner med blandt andet klokkeslættet “13:12”, som er synonym med “ACAB”. Det står for “All Cops Are Bastards”. Det kan vel bedst oversættes til, at politibetjente er nogle idioter.

FCK slår fast, at man “bestemt ikke deler holdningerne, som fangrupperingens bannere afspejler”.

– Det skal understreges, at vi som klub mener, at vi har et rigtigt godt samarbejde med politiet, lyder det på FCK’s hjemmeside.

LÆS OGSÅ: FCKS FANS PÅ PLADS: DRILLER POLITIET PÅ BANNER

– Vi skal til sidst også gøre det klart, at FC København tager afstand fra enhver brug af pyroteknik og ødelæggelser i øvrigt, som klubben også er blevet straffet for. Den del af kendelserne accepterer vi.

Den tredje kendelse, som FCK appellerer, stammer fra pokalkampen mod IF Lyseng 27. september.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER