24. feb. 2023 - 10:25

FCK forlader Parken Sport & EntertainmentSuperligaklubben FC København er ikke længere en del af selskabet Parken Sport & Entertainment

FC København skal fremover stå på egne ben. Fodboldklubben bliver et selvstændigt selskab og udskilles fra Parken Sport & Entertainment.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Udskillelsen sker med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2023. Klubben bliver i stedet registreret i et partnerselskab under navnet F.C. København P/S.

Ud over fodboldaktiviteterne kommer selskabet også til at stå for udlejning af stadionet Parken til landskampe, koncerter og andre arrangementer.

– Formålet med udskillelsen af FC København er at gøre hver enkel forretningsenhed under Parken Sport & Entertainment mere transparent og agil, siger Parken Sport & Entertainments bestyrelsesformand, Allan L. Agerholm.

– Vi mener, at de enkelte selskaber står meget stærkt i sig selv, og det bliver endnu mere tydeligt via den her udskillelse, forklarer han.

Det nye selskab er 100 procent ejet af Parken Sport & Entertainment, der fortsat ejer kontortårnene i Parken. Planen er, at det nye selskab skal leje stadion og kontortårne på en uopsigelig lejekontrakt, der løber i 30 år.

Idéen om at løsrive fodboldaktiviteterne i et selvstændigt selskab blev første gang luftet offentligt i september 2021.

Her oplyste Parken Sport & Entertainment, at man undersøgte muligheden for at placere fodboldklubben i et datterselskab for at give “bedre mulighed for at vækste”, som Allan L. Agerholm formulerede det dengang.

SE OGSÅ: MAND FUNDET DØD PÅ METROSTATION

Mens selskabet bag FC København altså er nyt, er ansigterne i toppen de samme. Jacob Lauesen fortsætter som administrerende direktør, og Peter Christiansen vil også fremover være sportsdirektør.

– Vi glæder os over, at vi kommer til at kunne gøre klubbens identitet og styrker endnu mere synlige for omverdenen og i endnu højere grad at kunne agere som selvstændig enhed og klub, lyder det fra Jacob Lauesen.

/ritzau/ANDRE LÆSER OGSÅ