FCK bekræfter: Her er vores nye sportsdirektør

Fodboldklubben FC. København har nu fundet en ny afløser for sportsdirektør Peter Christiansen, der tager til den tyske klub Wolfsburg

”Vi anser ham for at være en af Danmarks største fodboldfaglige kapaciteter. Han er en stærk leder, som med et sikkert strategisk fokus formår at skabe performancemiljøer på højt internationalt niveau. Vi kender hans ærgerrighed og dedikation, og for os er han den helt rigtige til jobbet som sportsdirektør. Derfor er vi rigtigt glade for, at Sune har takket ja til at blive vores nye sportsdirektør,” siger bestyrelsesformand, Henrik Møgelmose.

Fredag morgen oplyser FC. København i en pressemeddelelse, at man har fundet en ny internafløser til sportsdirektørposten – og valget er faldet på Sune Smith-Nielsen.

Han overtager posten fra afgående ‘PC’ Peter Christensen den 1. juli 2024.

Sune Smith-Nielsen har siden 2008 været hovedansvarlig for etableringen og udviklingen af klubbens nu internationalt anerkendte talentafdeling. Desuden har han en master i master i Human Resource Management på Copenhagen Business School og har tidligere været divisionstræner.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sportsdirektør Sune Smith-Nielsen – Foto: FCK Media

Sune Smith-Nielsen glæder sig til at komme i gang, fortæller han.

”Jeg har en stor kærlighed til F.C. København, hvor jeg hver dag er omgivet af skarpe, passionerede kolleger på 10’eren, i talentafdelingen og i Parken. Fælles for os alle er de stærke internationale ambitioner. I mine 16 år i klubben har jeg altid været drevet af at skabe udvikling og resultater, og derfor er jeg også helt utroligt glad for at blive udnævnt til sportsdirektør,” siger Sune Smith-Nielsen.

Bestyrelsesformand Henrik Møgelmose siger, at Sune Smith-Nielsen er valgt mellem flere mulige kandidater.

”Sune Smith-Nielsens resultater taler for sig selv. Det har været imponerende at være vidne til den udvikling af talentafdelingen, som han har stået i spidsen for. Hans tilgang til fodbold, hans spilforståelse og hans arbejde med FCK-modellen er helt unik,” siger Henrik Møgelmose og fortsætter:

”I bestyrelsen har vi gennemført en grundig søgeproces med flere mulige kandidater, og vi er meget stolte over, at vi finder vores nye sportsdirektør i egne rækker. Sune Smith-Nielsen er en kulturbærer i klubben, og han ved alt om, hvilke ambitioner og forventninger han skal leve op til. For os er der ingen tvivl om, at Sune Smith-Nielsen kan løfte os til det næste niveau som sportsdirektør for F.C. København.”