02. nov. 2022 - 22:14

Far og søn dømt for æresdrab på kvindeVestre Landsret har dømt en far og søn henholdsvis 14 og 10 års fængsel for æresdrab på en 44-årig kvinde. Kvinden er mor til den 19-årige og hustru til den 61-årige mand. Hun blev stukket ihjel i familiens lejlighed i 2020, hvor hun blev stukket i hoved og hals.

Det skriver TV2.

Landsretten har afgjort, at drabet var planlagt og begået, fordi kvinden ikke var rettroende nok.

“De tiltalte planlagde og udførte drabet, fordi de fandt, at hun var ikkerettroende muslim og dermed vantro”, lyder det blandt andet i anklageskriftet.

Sagen har været for byretten, hvor fængselsdommene til de to mænd var sat til mindre tid bag tremmer. Dette skete på baggrund af, at man dengang ikke fandt det beviseligt, at det skulle være et æresrelateret drab.

Drabsmand ringede selv til politiet

Den 17. september 2020 får politiet et opkald fra den 17-årige Khalid Behroz, hvor han fortæller, at han har dræbt sin mor. Derfor rykker politiet ud med det samme og finder kvinden, Nesrin Behroz, på gulvet i køkkenet med adskillelige sår på kroppen.

Sønnen havde også sår på kroppen, som senere blev bevist at være selvpåførte og overfladiske. Da politiet havde anholdt sønnen, ville de gerne tale med hans også. Faren var ikke på adressen og da politiet fandt frem til ham, havde han blod på sokker og underbukser.

Faren forklarede, at han ikke havde været i lejligheden på gerningstidspunktet, men den forklaring fandt retten utroværdig. Da sagen kom for retten havde sønnen ændret sin tilståelse. Her fortalte han nu, at forsøgte at tage skylden for sin far.

Datteren i familien har fortalt i Retten, at hendes mor ville skilles fra faren, og det ville faren ikke acceptere.

Derfor søgte faren opbakning hos kvindens familie, hvor han har skrevet til et kvindeligt familiemedlem af den dræbte, at “tålmodigheden er på 0”

Dette er første gang siden 2005, hvor personer har fået domme for æresdrab.