Far idømt fængsel for kidnapning: 8-årige Malua er stadig savnet

32-årige Mathias Brodka blev tirsdag formiddag idømt varetægtsfængsling i fire uger for at have kidnappet sin otteårige datter, Malua.

Den 32-årige mand er stadig eftersøgt og blev derfor fremstillet i grundlovsforhør in absentia – altså uden hans tilstedeværelse i retten.

Den otteårige Malua har været savnet siden 4. december, hvor Mathias Brodka bortførte hende efter et samvær på Roskilde Bibliotek. Maluas mor, der har den fulde forældremyndighed, ventede således forgæves, da Mathias Brodka og hendes datter skulle komme hjem fra samværet.

Kan være ført ud af landet

Politiet har igangsat flere aktioner, hvor de har ledt efter Mathias Brodka og hans datter på flere adresser i Jylland og på Sjælland, som desværre ikke har ført dem nærmere de to efterlyste.

Derfor frygter anklageren i sagen, at otteårige Malua er blevet ført ud af landet af sin far.

En kamp om forældrerettigheden

Motivet for kidnapningen er endnu ukendt. Dog understreger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi, at disse sager ofte udspringer af stridigheder mellem forældrene. I pågældende tilfælde havde forældrene en kamp over forældremyndigheden over Malua, som i oktober i år blev afgjort til morens fordel.

“Det er mange gange en kamp mellem to forældre, der kan motivere det her. Men det må vi finde ud af, når vi finder faren,” siger han.

Ifølge politiet var samværet den 4. december det første, siden sagen om forældremyndighed blev afsluttet. Samtidig var det første gang, at Mathias Brodka så sin datter i halvandet år.

Kontakt Midt- og Vestsjællands Politi på 114, hvis du har oplysninger i sagen, ser de eftersøgte, eller ved hvor de befinder sig.