Udvist: Ung mand kører mor ihjel

Sådan så det ud, da politiet arbejdede på stedet efter påkørslen

Den 29-årige litauer Modestas Kudinskas er blevet udvist af Danmark for at have kørt en 48-årig kvinde ihjel, mens han var påvirket af narko og spiritus og stak af fra stedet

Da en 48-årig kvinde mandag den 18. september i fjor ikke var vendt planlagt hjem fra sin eftermiddagsløbetur, kørte hendes mand ud for at lede efter hende i lokalområdet omkring den vestjyske by Ølstrup.

Under sin søgning af sin hustru fandt manden hende liggende alvorligt kvæstet på en mark.

Den 48-årige kvinde var så alvorligt kvæstet, at hun klokken 15.17 blev erklæret død af læger, der ankom til ulykesstedet.

Undersøgelser kunne efterfølgende påvise, at kvinden var blevet påkørt.

Det førte til, at politiet senere på eftermiddagen kunne skride til anholdelse af den 29-årige mand Modestas Kudinskas med adresse i Spjald. Ved sin anholdelse viste politiets alkometertest, at han havde en promille på 2,62.

Siden da har Modestas Kudinskas siddet varetægtsfængslet, og fredag blev han fremstillet for en dommer ved Retten i Herning, der skulle tage stilling til tiltalen om uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Inden sagen havde anklager Cecilie Pedersen nedlagt påstand om syv års fængsel, oplyser Herning Folkeblad, der var til stede i retten.

“For mig at se indeholder den her sag kun skærpende omstændigheder. Modestas Kudinskas har erkendt, at han var påvirket af både alkohol og kokain, hvilket fik fatale konsekvenser. Det er et meget groft tilfælde af flugtbilisme. Modestas Kudinskas ramte en fodgænger frontalt med 70 kilometer i timen. Han flygtede fra stedet, vel vidende at en person var kommet alvorligt til skade. Ulykken skete en regnvejrsdag langt ude på landet mellem to mindre landsbyer. Chancen for, at den 48-årige kvinde blev fundet, er noget mindre, end hvis det var sket i en by,” sagde anklagere ifølge mediet.

Dommeren valgte at kende Modestas Kudinskas skyldig i tiltalen og idømme ham en straf på fire år og tre måneders fængsel samt udvisning af Danmark for bestandig.

Kort inden dommen blev afsagt fik Modestas Kudinskas lov til at få det sidste ord i retten.

“Jeg vil gerne sige undskyld til familien. Det er ikke i orden, det, jeg har gjort. Må Gud straffe mig,” sagde han ifølge Herning Folkeblad.

Under her kan du se politiets arbejde på stedet i timerne efter påkørslen: