Fandt 2,9 ton narko ved den danske grænse

Illustrationsfoto

Sidste år beslaglagde toldere 2,9 tons narko ved grænsen til Danmark.

Tolderne fandt i 2023 absurd store mængder narko ved grænsen til Danmark. Her tilbageholdt de lige godt 2,9 tons narko.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Største delen af det beslaglagte var hash, som udgjorde ca. 1,9 tons, hvilket er over en tredobling i forhold til året før.

Udover den store mængde hash, så er der blevet tilbageholdt 54 kilo kokain, 47 kilo amfetamin og 960.000 psykoaktive piller som fx opioider og benzodiazepiner.

– Vi ser generelt mere narkotika på grænsen. Det gælder i særdeleshed hash, som vi i stigende grad finder i pakker på post- og kurerterminaler rundt om i landet. Af andre typer narkotika har vi også fokus på ulovlige piller som fx opioider og benzodiazepiner, som vi tilbageholdte næsten en million af sidste år, fortæller kontroldirektør i Toldstyrelsen, Jeppe Kjærgaard.

– Fælles for stofferne er, at smuglerne er enormt kreative i forsøget på at få dem ind over grænsen, så vi arbejder konstant på at blive endnu bedre til at opsnappe den her type narkotika på baggrund af efterretninger, data og konkrete stikprøver, uddyber han.

Toldstyrelsen arbejder sammen med politiet om kontrollen af forskellige former for narko. Dette gør de for at begrænse ulovlig import og eksport i Danmark.