23. jun. 2022 - 17:28

Familien utilfreds med politiefterforskningen i sag om druknet 5-årigDer var torsdag eftermiddag demonstration foran Aalborg Rådhus.

Cirka 50 personer var dukket op foran rådhuset, hvor de krævede svar og at nogen bliver stillet til ansvar i sagen om den 5-årige pige, der på tragisk vis omkom i et bassin tæt på en børnehave i Frejlev i Nordjylland den 9. maj i år.

Det er den 5-årige piges familie, der står bag demonstration i dag, og der vil også blive holdt en ny demonstration i morgen fredag fra klokken 15 til 17 foran Aalborg Rådhus.

Demonstrationerne skal være med til at at vise familiens utilfredshed med, hvordan sagen er blevet håndteret.

Klage til Statsadvokaturen over politiets efterforskning

Familien til den 5-årige pige Fartun har klaget til Statsadvokaturen over Nordjyllands Politis efterforskning i sagen, oplyser familiens advokat til Nordjyske.dk.

– Familien har klaget til Statsadvokaturen, fordi de mener, der er uoverensstemmelser mellem kommunens redegørelse i sagen og politiets efterforskning – blandt andet omkring tidsforløbet ved den ulykkelige hændelse, beretter forsvarsadvokaten til mediet, og oplyser, at statsadvokaten har fået klagen tilsendt.

Forsvarsadvokaten fortæller, at familien mener, de indledningsvist fik andre oplysninger end det, som politiets redegørelser efterfølgende har vist, og derfor ønsker familien, at sagen tages op til fornyet efterforskning.

Kravlede angiveligt over hegn i børnehave

5-årige Fartun mistede livet den 9. maj, efter hun angiveligt var kravlet over et hegn i Specialbørnehaven Væksthuset i Frejlev.

Børnehaven tager sig af børn, der har diagnoser, er i udredning for en diagnose inden for autisme, men også børn med ADHD eller tilknytningsforstyrrelser.

Den 5-årige pige blev efterfølgende fundet livløs i et bassin, der ikke lå langt fra børnehaven.

Politiet fik anmeldelsen klokken 11:11 den 9. maj, men pigens liv stod ikke til at redde, da redningsmandskabet nåede frem.

Politiet har i sin redegørelse efter den tragiske sag ikke fundet anledning til at sigte eller tiltale personer i sagen.

Og det er altså denne redegørelse, familien nu har klaget over og demonstrerer mod.

Familiens advokat Trine Binderup oplyser til Nordjyske.dk, at Statsadvokaturen nu skal foretage sine undersøgelser i sagen og give et svar indenfor de kommende 60 dage.