Familiefar skuddræbt på vej i svømmehallen med mindreårig søn

39-årig forsøgte ifølge kilder at konfrontere ungdomsbande, mens han var på vej i svømmehal med 12-årig søn

Der er stor vrede i Sverige torsdag, efter en 39-årig mand, der var på vej til svømmehallen med sin 12-årige søn i Skärholmen i Stockholm kommune, er blevet skudt og dræbt i en gangtunnel.

Det skete tidligt onsdag aften da den 39-årige forsøgte at henvende sig til en formodet ungdomsbande, der skal have råbt ukvemsord efter ham og sønnen, da de cyklede forbi. Det siger kilder til flere svenske medier.

Ingen er foreløbig anholdt.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Alle billederne i artiklen er fra politiets udrykning minutterne efter drabet onsdag aften

– Vi vil vinde over banderne, lover statsminister Ulf Kristersson, der torsdag aften vil besøge Skärholmen. Det samme vil den socialdemokratiske oppositionsleder Magdalena Andersson, skriver nyhedsbureauet TT.

– Sorgen er stor, men det er beslutsomheden også, at stoppe disse mordere, siger Kristersson i en udtalelse.

Drabet på manden skete tilsyneladende for øjnene af den 12-årige søn.

Politiet vil endnu ikke sige noget om hændelsesforløbet. Men flere medier skriver, at den 39-årige mand ikke tidligere har været koblet til kriminalitet.

– Alle politifolk, vi har truffet, spørger, om han har nogen tilknytning til kriminalitet. Absolut ikke. Helt uskyldig. Det eneste han levede for var sin søn, siger den dræbtes svoger, Elias, til tv-mediet SVt.

Drabet kommer oven på en meget lang række af banderelaterede drab i Sverige, som opskræmmer mange svenskere.

– Hele situationen har sat en skræk i hele samfundet. Det er kommet til et niveau, hvor civile, som går op imod de her personer, også på en eller anden måde kan rammes, siger Dshwar Ahmad.

Han kommer fra den frivillige tjeneste Team Storebror i Skärholmen. Det er en social organisation, der har sit virke i udsatte boligområder.

/ritzau/

BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking