25. nov. 2021 - 14:25

Falske bankmedarbejdere i Greve: Flere er blevet snydtSiden tirsdag har Midt- og Vestsjællands Politi modtaget fire anmeldelser fra ældre kvinder, der alle er blevet narret af falske bankmedarbejdere til at udlevere henholdsvis dankort og PIN-kode, som sidenhen er blevet misbrugt.

Fælles for de fire anmeldelser er, at kvinderne er blevet ringet op af en mand, som udgiver sig for at arbejde i kvindernes bank.

I telefonen har manden forklaret, at banken vil forny kvindernes dankort og derfor har brug for deres PIN-kode. Derefter vil de sende en medarbejder ud til kvindernes personlige adresse for at afhente det gamle kort.

Efter de ældre kvinder udleverede deres dankort, er de straks blevet misbrugt af de falske bankmedarbejdere. Den ene kvinde mistede omkring 19.000 kroner før kortet blev spærret.

Politiet eftersøger nu anmeldelserne intensivt og forsøger at finde frem til gerningsmændene.

Den ene gerningsmand, som mødte op på en af kvindernes adresse, bliver beskrevet som lys i huden, 18-20 år, 175-180 cm høj, spinkel af bygning og iført kasket. En anden mand beskrives som udenlandsk af udseende med sort hår, iført kasket og mørkt tøj.

Advar ældre familiemedlemmer

I forbindelse med sagen anbefaler politiet at man tager en snak med sine ældre familiemedlemmer, som ofte er mere udsat for den slags forbrydelser.

Hvis man er i tvivl om hvorvidt personen i telefonen arbejder hos banken, kan man ringe til bankens hovednummer og bede om at tale med den medarbejder, man lige har talt med. På den måde kan man bedre vurdere om personen rent faktisk arbejder hos pengeinstituttet.

I den pågældende sag er alle kvinderne blevet kontaktet via telefonnumre, som ikke tilhører et pengeinstitut.

Generelt advarer politiet imod at udlevere personlige oplysninger som PIN-koder og CPR-numre over telefon. “Hverken pengeinstitutter, SKAT eller f.eks. politiet vil kontakte nogen for at afkræve en borger disse personlige oplysninger,” skriver de i døgnrapporten.