28. jan. 2022 - 12:59

Falsk ‘bankmand’ snød ældre kvinderEn 80-årig kvinde fra Hellerup anmeldte torsdag klokken 19:21, at hun samme eftermiddag havde været udsat for bedrageri.

Det skriver Nordsjællands Politi i deres døgnrapport.

Kvinden var blevet ringet op af en mand, der præsenterede sig som værende ansat af banken Nordea. Manden fortalte kvinden, at der fejlagtet var blevet overført 17.000 kroner fra kvindens konto og at Nordea gerne ville føre disse tilbage til kvinden.

Manden i telefonen bad derfor om at få udleveret kvindens kode til hendes kreditkort. Den skulle lægges i en kuvert og ville blive afhentet på hendes adresse.

Sidenhen dukkede der en mand op og hentede kuverten på adressen. Manden beskrives som: Dansk af udseende, lys i huden, han var mørkhåret og talte dansk.

Klokken 16:55 var kreditkortet blevet misbrugt i en hæveautomat, hvor der var hævet 9.500 kroner.

En lignende anmeldelse indløb fra en 86-årig kvinde fra Gentofte klokken 21:14.

Manden i telefonen havde dog i denne omgang præsenteret sig som ansat hos Danske Bank. Og igen lød det, at beløbet, der angiveligt fejlagtigt skulle være hævet fra kvindens konto, var på 17.000 kroner.

En ukendt mand havde hentet kuverten med kvindens dankort på kvindens adresse, ligesom i det første tilfælde. Og efterfølgende var kreditkortet blevet misbrugt for 25.000-30.000 kroner

Nordsjællands Politi antager, at der er tale om de samme gerningspersoner i de to sager grundet sammenfaldet i fremgangsmåden.