Får du penge tilbage? Mere end 100.000 i kø for at tjekke, om de får penge tilbage i skat

Flere tusinder venter allerede i kø for at tjekke deres årsopgørelse fredag morgen.

Selvom opgørelsen officielt først ligger klar mandag den 14. marts, så håber mange, at de kan få en ‘snigpremiere’ allerede i løbet af fredagen og finde ud af, om de bliver mødt af grønne eller røde tal, når de kommer forbi den lange kø.

Altså, om de får penge tilbage, eller om de ikke har betalt nok skat i løbet af året.

Husk fradragene

Det er dog ikke kun de røde og de grønne tal, du skal have for øje, når du tjekker din årsopgørelse.

Det vil nemlig også være muligt at rette i dine fradrag.

Især kørselsfradraget, skal man være opmærksom på, eftersom pendlere for andet år i træk selv skal oplyse deres kørselsfradrag.

– Kørselsfradraget er det oftest anvendte fradrag, og det er ikke fortrykt på årsopgørelsen. Så når vi åbner årsopgørelsen, er det derfor med en klar opfordring til, at borgerne logger ind på TastSelv og får tastet deres oplysninger ind, så de får et korrekt fradrag, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Det er muligt at få kørselsfradrag, hvis der er mere end 24 kilometer til og fra arbejde. Altså over 12 kilometer hver vej. Det gælder uanset, om man har skiftende arbejdssteder, eller hvordan man vælger at befordre sig, så længe der er tale om kørsel i forbindelse med et lønnet arbejde, hvor der betales AM-bidrag.

På skat.dk hjælper en regnemaskine med måned for måned at vise det normale antal arbejdsdage, som en borger typisk har. Beregneren minder også om, at dage uden kørsel, som fx ferie, sygedage og hjemmearbejdsdag, ikke skal tælles med, hvilket gør det lettere at oplyse den faktiske kørsel korrekt.

– Sidste år introducerede vi et nyt system i TastSelv, hvor pendlerne selv skal oplyse om deres kørsel. Det er med til at give en mere præcis beregning. Helt konkret skal pendlerne oplyse tre ting: Hjemmeadressen, adressen på arbejdspladsen og antallet af dage, der er kørt. Så udregner systemet automatisk fradraget, siger Jan Møller Mikkelsen.

Det er stadig uvist, om årsopgørelserne allerede kan ses fredag – og i så fald – af hvor mange.