EU-parlamentariker anholdt i korruptionsskandale – trækker tråde til Qatar

Belgisk politi har fredag anholdt et græsk medlem af Europa-Parlamentet efter mistanke om korruption, der trækker tråde til ørkenstaten Qatar

Det oplyser en kilde tæt på sagen til nyhedsbureauet AFP.

Der er tale om det græske medlem Eva Kaili, der er en af 14 næstformand i det europæiske parlament.

Eva Kaili er en af i alt fire mistænkte i korruptionssagen, der nu er blevet anholdt, skriver det belgiske medie Le Soir. De øvrige personer blev anholdt tidligere fredag.

Sagen trækker tråde til Qatar, oplyser mediet. Ørkenstaten mistænkes nemlig for via korruption at have forsøgt at påvirke beslutninger i EU-parlamentet.

SE OGSÅ: FLERE PERSONER FANGET I BUS EFTER FÆRDSELSUHELD – MINDST FIRE AMBULANCER PÅ STEDET

Belgisk politi har i forbindelse med anholdelsen af Eva Kaili foretaget ransagning af hendes hjem og omkring 15 andre adresser. Ifølge Le Soir er der fundet 600.000 euro i kontanter under ransagningerne – det svarer til omkring 4,5 millioner kroner.

Det er ikke oplyst, hvor pengene er fundet.

Eva Kailis kæreste er også blevet anholdt i sagen.

Belgiske myndigheder har ikke bekræftet, at det er Qatar, der står bag korruptionsskandalen. Belgiske anklagere har kun udtalt, at der er tale om en golfstat. En anonym kilde tæt på sagen fortæller dog, at der skulle være tale om Qatar, skriver Le Soir.

Det græske medie Kathimerini oplyser fredag aften, at Eva Kaili er blevet smidt ud af sit socialdemokratiske parti ‘Pasok’ i Grækenland.

‘Efter de seneste udviklinger og belgiske myndigheders efterforskning af korruption blandt europæiske embedsmænd, er Pasoks medlem af Europa-Parlamentet Eva Kaili blevet ekskluderet af partiet,’ meddeler Pasok fredag aften.