Et ton sprængstof fundet på villavej

52-årig fyrværker døde mandag i eksplosion nær Korsør. Politi gør stort fund af farlige stoffer på adressen

Forsvarets bomberydningstjeneste (EOD) skal tirsdag fjerne de farlige kemikalier, som er fundet på en adresse ved Korsør efter en dødelig eksplosion.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse tirsdag formiddag.

Der er tale om “en større mængde” eksplosive kemikalier, som skal fjernes.

Politiet oplyser ved middagstid, at der måske er fundet op mod et ton eksplosive stoffer.

– Vi taler ikke om små mængder, men måske op imod et ton eksplosiver og kemikalier. Det skal naturligvis vejes, for vi ved det ikke præcist, siger politiinspektør Tom Trude fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til DR og TV 2.

– Der er fundet et lager af eksplosiver og kemikalier, og det er også en af grundene til, at der skulle etableres en sikkerhedszone, siger han videre.

Der er oprettet en sikkerhedsradius på 500 meter fra ulykkesstedet. Den opretholdes indtil videre af hensyn til borgernes sikkerhed.

Afspærringen ventes at blive ophævet midt på eftermiddagen tirsdag for de fleste – med undtagelse af dem helt tæt på ulykkesstedet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Udrykningen til stedet var mandag stor

En 52-årig fyrværker omkom mandag i forbindelse med en eksplosion på adressen Broholmvej 144, og politiet har en hypotese om, at manden arbejdede med fyrværkeri på stedet.

Ulykkesstedet ligger i et sommerhuskvarter kaldet Frølunde Fed. Det er cirka otte kilometer fra Korsør.

Ingen andre kom til skade i eksplosionen, men omkring 140 personer i området blev evakueret. Politiet fik hjælp af hjemmeværnet til evakueringen.

De fleste indlogerede sig hos eksempelvis familie, mens 40 af de evakuerede fik husly i et modtagecenter etableret på Forlev Friskole i Vemmelev.

Området er afspærret, oplyser vicepolitiinspektør Jesper Lovmand fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

– Jeg kan ikke give nogen tidshorisont for vores arbejde, men politiet og vores samarbejdspartnere arbejder intensivt på, at borgerne trygt kan vende hjem, og vi vil derfor være synligt til stede i området hele dagen, siger Lovmand i pressemeddelelsen.

Mandag blev situationen af politiet kaldt “helt ekstraordinær”. Der blev mandag først fundet eksplosivt materiale et sted på adressen, og senere mandag oplyste politikredsen, at der var fundet mere i et udhus.

Det er ikke kommet frem, hvilken slags eksplosiver og kemikalier der er fundet.

/ritzau/