Endelig: Flere parkeringspladser til lastbiler på de danske rastepladser

ARKIVFOTO

De første nye parkeringspladser til sovende lastbilchauffører på danske rastepladser er nu blevet etableret. De kommer i kølvandet på infrastrukturplan 2035, som Folketinget vedtog tidligere på året.

17 nye parkeringspladser, hvor lastbilchauffører kan køre ind og få hvile, er nu dukket op på rasteplads Øster Løgum Vest mellem Haderslev og Aabenraa.

Parkeringspladserne kommer efter, at der er afsat 65 millioner kroner via Infrastrukturplan 2035 til at udvide i alt ni rastepladser med parkeringspladser til lastbiler, oplyser Vejdirektoratet.

De 17 nye pladser på rastepladsen Øster Løgum Vest er altså de første af mange. Det har der været brug for, da der er kommet flere lastbiler på vejene, oplyser styrelsen.

”Der er rift om parkeringspladserne langs statsvejnettet, og derfor er der udpeget ni rastepladser, hvor kapacitet skal udvides. Øster Løgum Vest har nu fået 17 nye pladser til lastbiler og andre køretøjer, og sammen med de kommende udvidelser af de andre rastepladser bliver det snart nemmere for lastbilchauffører at få et velfortjent hvil i det sønderjyske,” siger projektleder hos Vejdirektoratet Charlotte Veiss-Pedersen.

Indvielsen af de nye parkeringspladser på Øster Løgum Vest blev markeret af transportordfører Niels Flemming Hansen fra de Konservative, da han mandag klippede den røde snor over.

På Øster Løgum Vest rasteplads er parkeringspladserne lagt i forlængelse med de allerede eksisterende lastbilpladser. Der er også etableret ny belysning, skraldespande og en støjvold.

Inden for de kommende år kan lastbilchauffører se frem til spritnye parkeringspladser på fire rastepladser i Jylland, to på Fyn og to på Sjælland. Vejdirektoratet forventer, at alle rastepladser har fået bygget de nye parkeringspladser i foråret 2023.

Vejdirektoratet oplyser, at de for hvert træ eller anden beplantning, der er blevet fældet i forbindelse med de nye lastbilparkeringspladser, planter tilsvarende nye på deres egne arealer.