04. nov. 2023 - 9:02

Elever tyranniserer lærerne på folkeskole: “Jeg henter et bat, så skal jeg nok få fat i den mobil”Foto: Google Streetview

Eleverne på Rismølleskolen i Randers har udsat lærerene for så hård psykisk vold, at Arbejdstilsynet nu kommer med et strakspåbud til skolen. Det er især skolens 9-klasses elever, som kommer med både nedladende og skræmmende ord i undervisernes retning.

Det fremgår af rapport fra Arbejdstilsynet, som TV2 har omtalt.

Heri står blandt andet, at eleverne bruger ord som ‘sædcontainer’, ‘Fucking perker’ og ‘skaldede svin’ til at omtale de ansatte.

LÆS OGSÅ: GALLERI: ÅRETS J-DAG I KØBENHAVN – POLITIET HAR KALDT EKSTRA FOLK PÅ ARBEJDE

Det er Arbejdstilsynets vurdering, at der er tale om psykisk vold, som går ud over lærernes heldbred. Problemerne har stået på siden eleverne gik i 7. klasse, og nu hvor de går i 9. er lærerne bekymret for, at ord kan blive til handling og resulterer i fysisk vold.

I et tilfælde har en lærer konfiskeret en mobiltelefon og herefter er der faldet trusler, som har gjort de ansatte bekymret.

“Jeg henter et bat, så skal jeg nok få fat i den mobil”, er en af flere trusler, som er ved at blive dagligdag på skolen.

Skolelederen udtaler, at problemerne kommer fra en mindre gruppe elever og erkender også, at der ikke er gjort nok for at løse problemet.