Elefant død i dansk Zoo

En hunelefant er netop blevet aflivet Aalborg Zoo

På grund af længere tids sygdom er hunelefanten Bibi onsdag blevet aflivet i Aalborg Zoo.

Hun var en af blot tre hunelefanter i haven.

“Bibi har i en årrække haft perioder, hvor hun fik væskeansamlinger, såkaldte ødemer, under bugen. Uden behandling ville ødemerne være livstruende,” siger Anette Sofie Warncke Nutzhorn, zoolog i Aalborg Zoo.

Derfor var hunelefanten kommet i behandling med binyrebarkhormon, der dog svækkede elefanten.

“Desværre har binyrebarkhormon en række bivirkninger, der efterhånden plagede Bibi i en sådan grad, at vi besluttede, at tiden for aflivning var kommet,” siger Anette Sofie Warncke Nutzhorn.

“Elefanter har en tydelig personlighed, og Bibi var en i særlig grad tolerant og samarbejdsvillig elefant, der sammen med vores to øvrige hun-elefanter har været en del af havens historie i mange år.”

SE OGSÅ: 19-ÅRIG KVINDE GÅR AMOK MED ØKSE VED TANKSTATION

Aalborg Zoos fokus vil nu være særligt opmærksomme på de resterende to hunelefanter, der er gået sammen med Bibi, siden de alle tre kom til Aalborg fra Sydafrika i 1985, da de var to-tre år gamle.

“Vores fokus vil nu være på, at de to tilbageværende elefanter kommer til at fungere godt uden Bibi. Derfor vil vi være ekstra meget omkring dem i den kommende tid og holde nøje øje med, hvordan de reagerer,” siger Anette Sofie Warncke Nutzhorn.

Bibi er blevet obduceret, men der er ikke fundet nogen entydig årsag til hendes sygdom. En række organer er nu udtaget til yderligere undersøgelse og forskning i ind- og udland.

Bibi fra Aalborg Zoo – Foto: Aalborg Zoo