11. mar. 2022 - 10:58

Eksplosion i opgang: Politiet efterspørger overvågningsmaterialeTorsdag aften fik beboerne i området omkring forretningsgaden Ahlgade i Holbæk en slem forskrækkelse, da en sprængning fandt sted i en opgang på gaden. Sprængningen medførte store ødelæggelser i opgangen. Ingen personer er kommet til skade.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse fredag.

Politiet fik flere anmeldelser torsdag klokken 23:46, hvor anmelderne fortalte, at der var lydt et højt brag i en boligopgang på Ahlgade.

Flere patruljer i Holbæk var hurtigt fremme på stedet og kunne konstatere, at der var sket større ødelæggelser i en boligopgang. Skaderne var sket på indgangsdøren til opgangen, trappeområdet, samt indenfor i selve opgangen.

Området blev spærret af og beboerne fra opgangen blev straks evakueret, selvom ingen var kommet til skade i forbindelse med sprængningen.

Efterfølgende har kriminalteknikere sammen med efterforskere – assisteret af Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste (EOD) – i løbet af natten foretaget en undersøgelse af området.

De formoder, at skaderne i og omkring opgangen, er resultatet af en sprængning eller en eksplosion.

Politiet efterforsker fortsat og forsøger at finde et motiv til sprængningen, da politiet ikke tidligere har oplevet lignende hændelser i eller omkring pågældende opgang.

– Jeg finder det aldeles uacceptabelt at bringe noget til sprængning i en boligopgang, så personer, der med stor sandsynlighed måtte formodes at opholde sig i deres boliger på dette tidspunkt af døgnet, kunne være kommet til skade, udtaler vicepolitiinspektør Lars Krogsgaard, som er efterforskningsleder.

Mobil politistation

Midt- og Vestsjællands politi vil opstille en mobil politistation på Ahlgade i Holbæk i dag fredag i tidsrummet klokken 12:00 – 18:00 og igen i morgen lørdag i tidsrummet klokken 10:00 – 18:00.

– Den mobile politistation vil være til stede i området fredag formiddag, så vores borgere kan tale med politiet i tryghedsskabende øjemed. Vi opfordrer alle borgere, som kunne have lyst til at tale med politiet, om at henvende sig til os, siger vicepolitiinspektøren.

Hjælp politiet med oplysninger

Midt- og Vestsjællands Politi vil også gerne i kontakt med indehavere af overvågningsmateriale fra området omkring den berørte opgang. Derfor opfordres alle, som har overvågningsmateriale til brug for politiets efterforskning, til at kontakte politiet på 114.

Politiet vil også gerne i kontakt med personer, som måtte have set mistænkelig eller usædvanlig adfærd i området ved opgangen i Ahlgade i Holbæk i tiden op til og omkring klokken cirka 23:45.