25. okt. 2022 - 11:58

Efterlyst indgik aftale om at melde sig selv i seks år gammel drabssagMandag den 23. oktober meldte en 24-årig mand sig selv til politiet i en drabssag, hvor en 21-årig mand mistede livet på Emdrupvej i Københavns Nordvestkvarter. Skudepisoden fandt sted den 2. oktober 2016

Manden havde opholdt sig i udlandet, og politiet havde over længere tid været i kontakt med manden for at få ham til at vende tilbage til Danmark for at få afsluttet sagen.

Derfor stod betjentene klar i Københavns Lufthavn, da manden landede i søndags, og kunne efterfølgende anholde ham. Manden er blevet varetægtsfængslet mandag.

LIGE NU LÆSER ANDRE: CYKLIST PÅKØRT AF LASTVOGN: “ER SVÆRT TILSKADEKOMMEN”

Siden foråret har politiet været i kontakt med manden, som har opholdt sig et andet land, men hansforsvarsadvokat vil ikke komme ind på, hvilket land manden har været i. Advokaten kan ej helelr komme med detaljer om, hvorfor forhandlingerne har stået på i så lang tid, før manden valgte at vende tilbage til Danmark.

Jane Ranum, der er forsvarsadvokat for den 24-årige mand fortæller, at hendes klient nægtersig skyldig i tiltalen, og er ankommet til Danmark for at få afsluttet sagen om den dræbte Daniel Kristensen, som blev skudt ved en kiosk.

Her blevet offeret ramt af flere skud i ryggen, før han flygtede ind i en kiosk og faldt om. En maskeret mand løb efter skudofferet og affyrede en pistol, der pegede ned på Daniel Kristensen. Pistolen gik dog i baglås, da den blev affyret og manden flygtede ud af kiosken igen.

LIGE NU LÆSER ANDRE: BRANDBILER SAD FAST EFTER OPGAVE VED GÅRD

En anden mand på 49 år blev også ramt under angrebet, da han blev ramt af et projektil i ryggen. Manden overlevede, men Daniel Kristensen døde 14 dage efter af sin kvæstelser.

Jane Ranum understreger, at hendes klient ikke er tiltalt for at affyre skuddene, men for medvirken til episoden.

En anden mand blev i 2018 dømt til 14 års fængsel da han sammen med 3 andre blev stillet for en dommer. Alle fire mænd havde tilknytning til banden Mongols.

Den kommende nævningesag vil blive behandlet i Retten på Frederiksberg den 7. november.