Efterladt til ukendt skæbne: Dette dyr dumpes oftes når ejer er træt af det

Illustrationsfoto

Hvert år overlades en række kæledyr til sig selv, når ejerne ikke længere vil have dem, og efterlader dem i naturen eller andre steder.

I årets første seks måneder er det i opsigtsvækkende høj grad gået ud over kaniner.

44 kæledyrs kaniner blev overladt til en uvis skæbne i første halvår af 2024, skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

I samme periode i 2023 var det 33 kaniner, som blev udsat for det, der betegnes som dumping.

I alt tog Dyrenes Beskyttelse sig af 423 dumpede kæledyr i årets første seks måneder, herunder over 300 katte og killinger. Samme periode sidste år var tallet dog højere, 458. 

(Artiklen forsætter under billedet)

Kaniner der blev dumpet – Foto: Dyrenes Beskyttelse i Norge

Trods faldet er det aktuelle antal dumpede dyr alt for højt, for det kan være livsfarligt for dyrene at blive efterladt, siger Karina Fisker, internatchef hos Dyrenes Beskyttelse

– Dyrenes chancer for at overleve er rigtig dårlige, når de bliver dumpet. Ofte er det dyreunger, som ikke tåler megen sult, tørst eller kulde. Det er simpelthen så uansvarligt, siger hun i pressemeddelelsen.

Det er ofte dyremødre med unge eller enlige dyreunger, som en kanin som bliver efterladt. Det er særligt farligt for ungerne, da de er sarte og let kan dø, hvis de ikke får noget at spise og drikke. 

De mange efterladte dyr presser desuden internaterne, hvor der er helt fyldt op på eksempelvis kaniner.

Alligevel er det her, man skal henvende sig i stedet for at efterlade dyrene alene, siger Karina Fisker.

– Dumping er usolidarisk og tarveligt, så tag nu fat i internaterne, så vi kan tage en snak om situationen, siger hun i pressemeddelelsen.