11. nov. 2021 - 16:19

Efter voldsomme derby-optøjer: Brøndby og FCK idømt kæmpe bøderDer var voldsomme uroligheder både før og efter kampen, da Brøndby og FCK tørnede sammen i superligaen den 24. oktober.

Flere gange var der sammenstød mellem de fangrupperinger fra de to hovedstadsklubber, som førte til massive optøjer og slagsmål.

Nu er hammeren faldet over de to fodboldklubber, hvis fans ikke kunne opføre sig ordentligt.

Brøndby har fået en bøde på 200.000 kroner, mens FCK nøjes med en bøde på 150.000 kroner på grund af de voldsomme optøjer i forbindelse med kampen.

Det oplyser Fodboldens Disciplinærinstans på DBU’s hjemmeside.

Til stede ved opgøret på Brøndby Station var en sikkerhedsobservatør, som også noterede sig, at begge holds fans benyttede pyroteknik i forbindelse med kampen.

Det er på baggrund af pyroteknikken og de voldsomme optøjer, at de to klubber er blevet idømt de store bøder.

Brøndby får desuden en betinget dom, hvilket vil sige, at hvis en lignende episode skulle gentage sig, så kan klubben risikere at skulle spille en hjemmekamp uden tilskuere.

Både Brøndby og FCK kan appellere kendelserne indenfor de næste to uger.

Det var især efter kampen den 24 oktober, at urolighederne eskalerede.

Her var der flere sammenstød mellem fangrupperingerne, ligesom at det også kom til meget voldsomme sammenstød med politiet.

Blandt andet trak en politibetjent sit tjenestevåben under optøjerne.

Efter kampen undersøgte Københavns Vestegns Politi ikke mindre end 61 sager om vold mod politibetjente i forbindelse med kampen.

En anden betjent fik blandt andet en brosten i hovedet. Han er fortsat sygemeldt.