13. okt. 2021 - 16:59

Efter to brande på fem dage i Ølstykke og en hætteklædt mand med benzindunk er halinspektør ikke i tvivl: “Der er en pyroman på spil”Først var det svømmehallen i Ølstykke, der brændte. Natten til tirsdag den 5. oktober var der blevet sat ild til indgangspartiet til svømmehallen ved hjælp af brandbar væske.

Fem dage senere, natten til søndag i denne uge, var den så gal igen. Igen havde en ukendt gerningsmand tændt ild ved hjælp af brændbar væske. Denne gang var det så den lokale fodboldklub Ølstykke FC’s klubhus, som det var gået udover. Her havde gerningsmanden igen tændt ild til indgangspartiet ved klubhusets bagindgang. 

Halinspektør i Ølstykke, Peter Ravn, som har ansvaret for idrætsfaciliteterne i Ølstykke, har efterfølgende set optagelser fra et overvågningskameraet ved svømmehallen, som viser, at der ikke er tale om en tilfældigt opstået brand. 

“Man ser en hætteklædt, maskeret mand komme gående med en fem liters benzindunk, og så hælder han brandbar væske udover indgangspartiet til svømmehallen og sætter ild til det. Senere kaster han en brosten igennem vinduet og sætter ild til containere med rennovationsaffald,” siger Peter Ravn.

Peter Ravn er da heller ikke i tvivl, om hvorvidt der er en pyroman løs i Ølstykke i øjeblikket.

“Det er jo samme mønster. Om tirsdagen er der nogen, der hælder brændbar væske på hovedindgangen til svømmehallen og fem dage efter sker det samme på klubhuset 100 meter derfra.”

“Jeg mener, at det er en pyroman. Det er jo tydeligt, at vedkommende går direkte efter at brænde bygningen ned. Det er nogen, som bare ønsker at sætte ild til det.”

Den teori kan Nordsjællands Politi dog ikke bekræfte endnu, da man afventer flere spor og overvågningsvideoer i sagen. I en skriftlig kommentar skriver Nordsjællands Politi: 

“Nordsjællands Politi har rekvireret videoovervågning af begge hændelser og afventer at modtage disse videoer. Såfremt overvågningsvideoerne eller andre spor indikerer, at begge brande er påsatte, kan det ikke udelukkes, at den samme gerningsperson står bag brandene. Begge brande er fortsat under efterforskning, og Nordsjællands Politi har derfor ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.”

Halinspektør, Peter Ravn fortæller, at hans medarbejdere er påvirket af episoderne.

“Selvfølgelig går man jo og tænker på det. Det er lidt uhyggeligt. Heldigvis er det foregået om natten, hvor der ikke er nogen her,” siger han.ANDRE LÆSER OGSÅ