10. jan. 2024 - 15:43

Ebbe Preisler i retten: Sådan var hustruens sidste dagDen drabssigtede Ebbe Preisler er blevet sat på anklagebænken igen onsdag eftermiddag. Han er sigtet for drabet på sin hustru.

Ebbe Preisler er kommet ind i retten og har netop fortalt, hvad Mariann Preisler fortalte, før hun indtog den dødelige dosis Metadon.

“I hele Marianns sygdomsforløb har alle anset hende for at være en stærk og sej person, som stod sin sygdom imod og nød tilværelsen så godt, hun kunne. Hun var aldrig bitter og klagede ikke over sin skæbne”, skriver TV2, som er til stede i retten.

Men på Mariann Preislers sidste dag var hun ikke den seje person, som Ebbe Preisler har kendt det meste af sit liv, forklarer han.

ANKLAGER I RETTEN: ‘EBBE PREISLER DRÆBTE SIN HUSTRU’

“Men 26. december om morgenen klokken 10.30, hvor hun sidder i sin kørestol i dagligstuen på plejehjemmet, sidder hun og græder. Det var sandeligt usædvanligt. Hun havde kun grædt ganske få gange i årevis”, fortæller han ifølge TV2.

Ifølge Ebbe Preisler fortæller hustruen, at hun ikke kan mere og hun ikke vil mere. Herefter spørger hendes mand hende, om ‘det er i dag, vi gør det’ hertil svarer Mariann Preisler ‘ja’ flere gange, fortæller den 81-årige Ebbe Preisler.

Pårørende ville ikke have Ebbe Preisler genoplivet

David Neutzsky-Wulff, der er paramediciner, har også forklaret sig i retten onsdag eftermiddag. Ifølge hans forklaring ville de pårørende ikke have, at han skulle genoplive Ebbe Preisler, da det var Ebbe Preislers ønske at dø.

TRÆFFER BESLUTNING OM 81-ÅRIG EBBE PREISLERS DELTAGELSE I KONES BISÆTTELSE

Men da der ikke er tale om hjertestop, er man nødt til at give modgift, forklarer paramedicineren.

Anklageren i sagen fortæller i sine afsluttende bemærkninger, at at Ebbe Preisler ikke må få mulighed for at påvirke vidner og derfor skal den ældre mand ikke løslades.

Det baseres blandt andet på, at Mariann i et enkelt tilfælde ikke har været i stand til at genkende Ebbe Preisler.

TÅRER TRILLER DA EBBE PREISLERS AFSKEDSBREV BLIVER LÆST OP I RETTEN