Easypark om overvågningsrisiko: ‘Hvis man er bange for misbrug – så kontakt os’

De omkring tre millioner indregistrerede personbiler i Danmark udgør alle en overvågningsrisiko for ejerne selv via Easyparks app. Nu oplyser parkeringsvirksomheden, at den forventer, at samtlige bilejere selv kontakter dem, hvis de ikke vil kunne overvåges

Presse-fotos.dk kunne i sidste uge afslører, at alle ved hjælp af Easypark-appen har mulighed for at overvåge, hvor din bil befinder sig.

I den forbindelse rejste flere eksperter skarp kritik af Easypark, da de mener, det er blevet skræmmende let at overvåge hinanden.

Men nu tager Easypark til genmæle.

Parkeringsvirksomheden oplyser, at danskere, der ikke ønsker overvågningsrisikoen, selv bør kontakte dem.

“Hvis man er bange for misbrug, kan man kontakte EasyPark, og bede om at ens nummerplade ikke må kunne aktiveres til automatisk kameraparkering (ANPR), og så blokerer vi for det,” siger Lotte Præstgaard, Regional Director – Nordics & NL, EasyPark, til Presse-fotos.dk.

Det betyder, at Easypark forventer, at samtlige danskere, der ikke ønsker overvågningsmuligheden, skal kontakte virksomheden – også selv om man aldrig har haft appen.

Hvis uheldet alligevel er ude, og ens nummerplade har været ude for misbrug, har Easypark dog klare retningslinjer.

“Vores kundeservice har klare procedurer for at håndtere det, hvis nogen anmelder misbrug. Og vi kan hurtigt opklare misbruget, sammen med politiet om nødvendigt, da misbrug ikke kan foregå anonymt,” siger Lotte Præstgaard, Regional Director – Nordics & NL, EasyPark, til Presse-fotos.dk.

“Det er vigtigt at forstå, at den person, der ulovligt forsøger at overvåge en anden, ikke kan være anonym, bl.a. pga. betalingsoplysninger. Der er heller ikke mulighed for at følge bilens rute på nogen måde.”

(Artiklen fortsætter under billedet)

Presse-fotos.dk udførte i forbindelse med opdagelsen af overvågningsmuligheden selv et forsøg. Det kan du læse mere om HER.

SE OGSÅ: BLIVER DU OVERVÅGET? DIN CHEF, DIN STALKER, DIN EKS OG INDBRUDSTYVEN KAN FØLGE MED I DINE SPOR MED PARKERINGS APP

Det var i sidste uge, at Presse-fotos.dk kontaktede flere eksperter på området for at forholde dem til informationerne om de mulige overvågningsmuligheder i parkeringsappen.

Her lød det enstemmigt, at det var skræmmende let at overvåge hinanden.

“Jeg synes, det er alt for nemt. Det kræver blot, at du kender nummerpladen, hvor det i andre tilfælde kræver, at du aktivt bruger din telefon eller foretager bevidste handlinger. Firmaet giver dig mulighed for at overvåge, hvilket jeg finder bekymrende”, siger lektor i international ret på Syddansk Universitet Ayo Næsborg-Andersen til Presse-fotos.dk.

Lektoren bakkes op af Tanja Kammersgaard Christensen, der er adjunkt på det juridiske institut på Aalborg Universitet. Hun mener faktisk, at Easypark bryder GDPR-lovgivningen.

“EasyPark skal sikre, at man ikke ved brug af deres app kan begå brud på datasikkerheden. Man skal huske, at nummerplader også udgør personoplysninger. Jeg ser det sådan, at EasyPark med deres app åbner op for, at der kan ske et databrud og dermed overtrædelse af GDPR-lovgivningen,” fortæller Tanja Kammersgaard Christensen til Presse-fotos.dk.

Presse-fotos.dk udførte i forbindelse med opdagelsen af overvågningsmuligheden selv et forsøg. Det kan du læse mere om HER.