Dyrepasser kvæstet ved sjælden elefantfødsel

En elefantfødsel endte forleden i dramatiske scener, da en dyrepasser måtte springe til for at hindre, at en nyfødt elefantunge blev slået ihjel af sin egen mor.

Undervejs i processen kom dyrepasseren til skade.

Elefanten nedkom ikke bare med én unge. Hun fødte tvillinger, hvilket er sjældent hos elefanter og tilsyneladende forskrækkede moren, fortæller personalet hos dyreparken Ayutthaya Elephant Palace.

Som regel føder elefanter kun én unge ad gangen. Men ved én ud af 100 elefantfødsler bliver der født tvillinger.

Moren – den 36-årige elefant Jamjuree – fødte fredag først en hanelefant på 80 kilo. 18 minutter efter fulgte elefantens søster, der vejede 60 kilo.

– Moren angreb ungen, for hun havde aldrig før fået tvillinger. Det sker meget sjældent, siger Michelle Reedy, der er direktør for organisationen Elephant Stay, som driver elefantparken.

– Elefantpasserne sprang til for at få ungen væk, så hun (moren, red.) ikke dræbte den, siger hun videre.

En af dyrepasserne kom i den forbindelse til skade med sit ben.

Ifølge Michelle Reedy har elefanter, der får tvillinger, ofte ikke mælk nok til begge unger. Derfor er der større risiko end ellers, for at ungerne ikke overlever, hvis de lever frit i naturen.

Den thailandske elefantpark må da også give ungerne supplerende mælk og har desuden bygget en platform, som ungerne kan stå på, når de dier.

For de er for små til selv at nå.

Elefantmoren har efterhånden accepteret begge unger.

Ungerne skal i overensstemmelse med thailandsk tradition navngives på fredag – syv dage efter deres fødsel.

AFP

DMI har udsendt en ny vejrmelding. Læs den her.

Arkivfoto.