Dronning Mary besøger Brasiliens præsident

Dronning Mary skal mødes med Brasiliens præsident. Mødet har til hensigt at styrke det dansk-brasilianske samarbejde.

Indtil videre har Dronning Mary tilbragt to dage i Brasilien. Nu er tiden så kommet til, at hun skal møde landets præsident, Luis Inazio Lula da Silva – eller bare præsident Lula.

Mødet har til formål at styrke det dansk-brasilianske samarbejde, hvor også Danmarks klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) vil være tilstede.

Lars Aagaard er ligeledes rejst til Brasilien sammen med dronningen. Ministeren skal nemlig sidde med ved G20-forhandlingerne om miljø og klima efter invitation fra G20-formandskabet, Brasilien.

Danmark deltager som gæst i de grønne arbejdsgrupper under G20 for andet år i træk. Her deltog man også tidligere under indisk formandskab.

Dronning Mary og præsident Lula har fokus på klima

Præsident Lula blev taget i ed som Brasiliens præsident i januar 2023, efter at have været væk fra posten i flere år. Inden Lula kom til magten igen, havde forgængeren Jair Bolsonaro taget over.

Efter Lula er kommet på posten igen, er der kommet fokus på den grønne dagsordenen igen. Blandt andet har præsidenten arbejdet for at stoppe ulovlig afskovning.

Netop dette har været et tema på dronningens tur til Brasilien, hvor hun de første dage har været i den nordlige del af landet.

Her har Dronning Mary besøgt områder i den brasilianske del af Amasonkoven, hvor hun med egne øjne har set udfordringerne med ulovlig skovrydning.

Fra i år og over de næste to år har Danmark tilmed afsat samlet 150 millioner kroner til Amazonfonden. Fonden arbejder blandt andet for at reducere skovrydning i den enorme Amazonskov i Sydamerika.

Siden Brasilien begyndte at monitorere afskovning i Amazonskoven i 1988, er et areal svarende til størrelsen på Tyrkiet blevet afskovet.

Mødet mellem dronningen og præsidenten finder sted fredag den 4. oktober.

Dronning Mary hjælper forældreløse søkøer.

ONP.