Drenge sigtet for dobbeltdrab: Det var nødværge

En 16-årig og en 17-årig dreng begge spinkle med mørkt hår er onsdag klokken 12.45 blevet ført ind i en tætpakket retssal ved Retten i Glostrup. De er sigtet for dobbeltdrab og drabsforsøg

To teenagere afgik mandag aften ved døden efter et knivstikkeri i Høje-Taastrup, hvor også en tredje dreng blev såret af knivstik.

Tirsdag eftermiddag meldte en 17-årig dreng sig selv til politiet, mens en 16-årig dreng onsdag blev anholdt. Begge er de sigtet for drabene og drabsforsøget mandag aften.

B.T. er onsdag til stede ved Retten i Glostrup, hvor de to sigtede drenge klokken 12.45 er blevet stillet over for en dommer i et grundlovsforhør.

‘På tilhørerrækkerne havde begge drenges forældre taget plads sammen med en del andre pårørende. De to unge drenge er spinkle og har begge mørkt hår og skægvækst på hagen,’ beskriver mediet situationen i retten.

Ifølge sigtelsen mod de to drenge, dræbte de i forening og efter fælles forståelse de to andre teenagere ved et knivstik i den enes hals og i den andens brystkasse. Det tredje offer blev ramt i læggen af knivstik.

Den 17-årige nægter sig skyldig i drab og fortæller, at han handlede i nødværge. Den 16-årige nægter sig skyldig.

Efter de to drabssigtede drenge havde taget stilling til sigtelsen, blev dørene lukket. Det betød, at journalister og pårørende måtte forlade salen.

Det skete af hensyn til den videre efterforskning.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Gerningsstedet i Taastrup kort efter drabet

SE OGSÅ: 16-ÅRIG DRENG ANHOLDT FOR KNIVDRAB I TAASTRUP

Det var mandag aften klokken 22.57, at Københavns Vestegns Politi i første omgang modtog anmeldelsen om et knivstikkeri ved Skjebjerg Allé i Høje-Taastrup.

Kort efter ankom politiet til stedet sammen med flere ambulancer, hvor man kunne konstatere, at tre personer var ramt af knivstik.

En var dræbt på stedet, mens to andre blev hastet på hospitalet. Her afgik den ene få timer efter ved døden. En 17-årig stadig er indlagt uden for livsfare.

De to døde var en 17-årig og en 18-årig dreng, der blev stukket i henholdsvis i mave/bryst-regionen og i halsen. Den sårede 17-årig blev stukket i benet.