Dramatisk udvikling: Husejer møder indbrudstyv i sit hjem

Illustrationsfoto

En 47-årig mand er netop blevet dømt for flere tyveri- og et røveriforhold, efter et indbrud udviklede sig dramatisk

Thi kendes for ret.

En dommer ved Retten i Aarhus har idømt en 47-årig mand to års fængsel for blandt andet tre indbrud, hvor det ene udviklede sig til et røveri.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det var den 11. oktober 2023, at en mandlig husejer kom hjem til sin villa i Brabrand, hvor han træf den 47-årige indbrudstyv i sit hjem.

Her skubbede indbrudstyven beboeren ud af hoveddøren og låste den, hvorefter han tog smykker, elektronik og kontanter tværs gennem huset og løb til sidst ud af en terrassedør, hvor han flygtede på en cykel.

Østjyllands Politi modtog hurtigt en anmeldelse om forholdet og kort efter var flere patruljer i området.

Den ene af patruljerne opdagede en mand, der svarede nøjagtig til signalementet, og da han også havde en pose med tyvekosterne på sig, blev han anholdt og sigtet.

Den 47-årige mand er nu blevet dømt for et røveri i sagen, da han skubbede beboeren og flygtede med værdierne.

Derudover er manden også dømt for at have begået indbrud i Kolding og i Tommerup i 2021 og 2023, mens han også er dømt for et biltyveri, butikstyverier og hæleri.

”Den dømte er i forvejen kendt for en del tyveri- og indbrudssager, og denne her gang udviklede det sig til så til et røveri, der som udgangspunkt giver en hårdere straf. Det er jo vildt krænkende at blive udsat for indbrud i eget hjem, og når man så ovenikøbet bliver fysisk konfronteret, så er det en ekstra voldsom oplevelse. Jeg er tilfreds med, at han få måneder efter anholdelsen nu er idømt en længere fængselsstraf,” siger anklagerfuldmægtig Jakob Christensen. 

Den 47-årige mand erkendte indbruddet i Brabrand, men han nægter, at der er tale om røveri. Derfor ankede han dommen.