Drama på Øresund: Tycho Brahe-færgen i redningsaktion

En af Øresundslinjens færger har deltaget i en redningsaktion med en synkende båd på Øresund – også politi og brandvæsen blev tilkaldt

Tidligt tirsdag aften klokken 17.23 var der drama på Øresund ved Helsingør, da der indløb mayday-signaler fra en synkende båd.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her ses Tycho Brahe-færgen og redningsbåden omkring den synkende båd

Den indledende anmeldelse lød på, at båden var i havsnød, oplyser indsatsleder ved brandvæsenet til Helsingør Dagblad.

“Anmeldelsen viser sig ikke at have noget med havnen at gøre. Det var en båd, der tog vand ind, midt ude på sundet, og den er ved at blive bugseret ind af søredningstjenesten, siger indsatslederen og fortalte samtidig, at der formentlig var tale om en mindre motorbåd,” siger han til mediet.

I redningsaktionen deltog Tycho Brahe-færgen fra Øresundslinjen mellem Helsingborg og Helsingør og et svensk redningsfartøj også efter at have modtaget mayday-signalerne.

Ifølge Helsingør Dagblad er den synkende båd blevet bugseret i havn, inden den ramte havbunden. Ingen personer er kommet til skade.

En 14-årige pige er mandag blevet efterlyst af politiet, efter et alarmopkald fra pigens pårørende. Tirsdag er der dog gjort forfærdeligt fund, da pigen er blevet fundet død.