Drabsforsøg ved moske: Nu forklarer moskeen sin side af sagen

En 27-årig mand blev lørdag morgen stukket i hovedet og andre steder på kroppen på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter. Manden var i kritisk tilstand, men er senere meldt udenfor livsfare. Politiet var massivt til stede ved Det Islamiske Trossamfunds moske, hvor knivoverfaldet fandt sted.

Men det er ikke første gang, at Københavns Politi får informationer om den 27-åriges utrygskabende adfærd, lyder det fra moskeens bestyrelse.

Det oplyser Det Islamiske Trossamfund i et Facebook opslag.

(Artiklen fortsætter under billedet)

I opslaget fremgår det, at den 27-årige har skabt utryghed ved moskeen i flere dage inden overfaldet. Manden har også være bevæbnet med en kniv. En adfærd, som har fået moskeen til at kontakte politiet op til flere gange. Men ifølge Det Islamiske Trossamfund har Københavns Politi ikke været behjælpelige.

Dagen, hvor den 27-årige bliver stukket adskillige gange med kniv, er han brudt ind på moskeens matrikel, lyder det i opslaget. På tidspunktet, hvor manden bryder ind, er der flere unge mennesker i bygningen, som frygter for deres liv synet af manden.

“Tilstedeværende moskegængere, herunder nogle 15-17-årige, oplever den bevæbnede 27-årige som voldsomt truende og vurderer deres liv i fare. Med det formål at forsvare sig selv, opstår en voldelig episode, som er del af politiets igangværende efterforskning”, lyder det i deres opslag.

Københavns Politi er blevet kontaktet af Københavns Liv, men de ønsker ikke at udtale sig om sagen på nuværende tidspunkt.