04. jul. 2022 - 15:18

Dommer har nu truffet afgørelse om Field’s-geværmandDen 22-årig formodet gerningsmand

Den 22-årige formodet gerningsmand bag skyderiet i Field’s sent søndag eftermiddag er netop blevet varetægtsfængslet efter grundlovsforhør

Klokken 13.00 var den 22-årige mand i grundlovsforhør i Københavns Byret. Her bedyrede anklageren manden varetægtsfængslet.

Det var dommeren enig i, da han valgte at varetægtsfængsle den 22-årige i surrogat i 24 dage. Herefter skal dommeren tage stilling igen.

Varetægtsfængslingen skal afsones på en lukket psykiatrisk afdeling.

Derudover har retten nedlagt navneforbud i sagen. Det gælder både for den nu varetægtsfængslede 22-årig og de 10 forurettede i sagen, som der indtil nu er.

Den 22-årige er på nuværende tidspunkt sigtet for tre tilfælde af manddrab og syv tilfælde af drabsforsøg.

Den 22-årige fængsles i første omgang på en lukket hospitalsafdeling, men skal overføres til en lukket psykiatrisk afdeling, så snart, der er plads, oplyser B.T.. Han skal samtidig mentalundersøges.

Klokken 17.35 søndag modtog Københavns Politi flere anmeldelser om et skyderi i butikscentret Field’s på Amager. Her gik en mand rundt med et jagtgevær og formentlig et andet våben og skød på tilfældige personer. To 17-årige og en 47-årig er afgået ved døden efter at være blevet ramt af skud. To 19-årige, en 40-årig og en 50-årig blev efterfølgende indlagt i kritisk tilstand, men tre af dem er nu uden for umiddelbar livsfare.

Politiet anholdt den formodet gerningsmand – en 22-årig dansk mand – klokken 17.48 tæt ved Field’s. Han er blevet afhørt og har fortalt, at han har været på gerningsstedet. Klokken 13.00 mandag vil den 22-årige blive fremstillet i grundlovsforhør. Københavns Politi mener, han arbejdede alene.

Københavns Politi oplyser desuden, at gerningsmanden skød mod tilfældige mennesker, og at køn, religion, race og lignende ikke spiller ind i motivet.