12. sep. 2022 - 17:53

Dommer har nu truffet afgørelse om 45-årige ambulanceredder – 63-årig døde efter uheldSådan så det ud da akutlægebilen kørte galt tilbage i april

En 45-årig ambulanceredder er blevet frikendt i en sag, hvor han var fører af en akutlægebil, der påkørte en 63-årig mand, som afgik ved døden

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi rejste i midten af juli tiltale mod en 45-årig mand for uagtsomt manddrab. Nu har en domsmandsret ved Retten i Esbjerg netop frikendt den 45-årige, der var ambulanceredder.

Den 45-årige mand var fører af en akutlægebil, der den 28. april 2022 på Tingvejen ved Årre i Varde Kommune påkørte en personbil, hvor der sad en 63-årig mand fra Esbjerg i. Den 63-årige afgik ved døden som følge af påkørslen.

Den 45-årige ambulanceredder kom kørende i akutlægebilen med fuld udrykning, da den ramte personbilen. Sidstnævnte var ved at svinge til venstre på Hovedvejen, da den blev påkørt bagfra af akutlægebilen. Den 63-årige døde på stedet, han kørte i en Kia Stonic og var alene i bilen, da uheldet skete.

Ud over den nu tiltalte 45-årige ambulanceredder var en anden person også tilstede i akutlægebilen, da uheldet skete – ingen af de to var i livsfare, men ydede førstehjælp til den 63-årige umiddelbart efter ulykken. Senere kom også en anden akutlægebil til stedet.

SE OGSÅ: AKUTLÆGEBIL I ULYKKE I FOLEHAVEN

Anklagemyndigheden vil efter frifindelsen nu gennemlæse dommen og vil derefter vurdere, om der er grundlag for at indstille til Statsadvokaten i Viborg, om dommen skal ankes.

Presse-fotos.dk dækkede færdselsuheldet, da det skete tilbage i april – læs om det her.

Sådan så Syd- og Sønderjyllands Politis tweet ud kort efter ulykken:ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER