18. nov. 2022 - 13:30

Dommen er faldet: Tolk er skyldig i drab på sin kone på asylcenterEn 33-årig afghansk tolk er fredag i Retten i Sønderborg kendt skyldig i at have dræbt sin 27-årige hustru, der samtidig var mor til parrets fem fælles børn.

Kvinden blev dræbt med flere knivstik. Et af dem borede sig ind i tindingen og dybt ind i hjernen.

Der var tale om en enstemmig dom.

“Alle voterende finder, at tiltalte i al fald må have indsendt det for overvejende sandsynligt, at knivstikkene ville medføre døden. Tiltalte er derfor skyldig i overtrædelse af straffelovens paragraf 237 (manddrab, red.),” sagde dommer Peter Ulrik Urskov i sin afgørelse. Det skriver jv.dk

LÆS OGSÅ: En person dræbt på asylcenter i Jylland

Drabet fandt sted på asylcentret Åløkke i Løgumkloster i januar i år. Familien var kommet til Danmark i august 2021, efter at Taleban-regimet havde overtaget magten i Afghanistan.

Det fik Danmark og mange andre lande til at evakuere udsendte medarbejdere og personer, de havde samarbejdet med – bl.a. altså den nu drabsdømte afghanske tolk og hans familie.

Med dommen står drabsmanden til fængsel i 12-14 år. Han havde selv erkendt vold med døden til følge. Her er strafferammen op til ti års fængsel. Men så let slap han altså ikke.

Det vides ikke, om dommen ankes til Vestre Landsret.