18. jan. 2023 - 16:02

Dømt i byretten for at planlægge masseskyderi: Nu har landsretten frikendt 28-årig mandEn 28-årig mand fra Hobro er onsdag af Vestre Landsret blevet frikendt for at have planlagt et masseskyderi i Danmark. Han var ellers blevet dømt af Byretten i Aalborg.

Det skriver tv2nord.dk

Den nu 28-årige mand blev anholdt i december 2020, og han blev dømt i byretten for at planlægge at dræbe et antal personer ved et masseskyderi. Men landsretten mente, at han havde droppet planerne, da han blev anholdt.

Den 28-åriges forsvar har hele vejen igennem bygget på, at det var en fantasi, han havde haft, men som han ikke havde planer om at udføre i virkeligheden.

Han havde ellers været på tur for at rekognoscere på flere skoler i Aarhus, hvor han kunne udføre sine planer – bl.a. Aarhus Universitet, SOSU Østjylland og Aarhus Statsgymnasium.

Vestre Landsret mente, at der var begrundet tvivl om, hvorvidt den 28-årige havde reelle planer om at ville udføre angrebet. Og denne tvivl lod landsretten altså komme ham til gode.

Det mente landsretten, fordi den 28-årige mand i et manifest havde sat dato på angrebet. Datoen for angrebet var sat til august 2018 – altså en måned, som var overskredet for længe siden.

LÆS OGSÅ: 14-årig dreng tæsket

Derimod blev manden kendt skyldig i overtrædelse af våbenlovgivningen. Det straffede landsretten med en behandlingsdom på psykiatrisk afdeling med længstetid for opholdet på et år.

Da den 28-årige allerede har siddet på psykiatrisk afdeling i to år, blev han løsladt efter frifindelsen i landsretten.ANDRE LÆSER OGSÅ