14. jul. 2022 - 17:35

Dødsulykke i Tivoli Friheden: Det ved vi efter pressemødetDet er endnu alt for tidligt at konkludere, hvorfor en alvorlig ulykke i rutsjebanen Cobraen i Tivoli Friheden onsdag eftermiddag skete

Østjyllands Politi har netop afholdt pressemøde om den tragiske ulykke i Tivoli Friheden, hvor en 14-årige, københavnsk pige er afgået ved døden.

”Det er alt, alt for tidligt at begynde at konkludere på, hvad årsagen til ulykken er. Arbejdstilsynet og andre myndigheder er lige nu til stede i forlystelsesparken for at klarlægge, hvad der helt præcist er sket,” fortalte Brian Voss Olsen, der er politiinspektør hos Østjyllands Politi, til pressemødet klokken 17.00 foran politigården i Aarhus.

Politiet fik anmeldelsen om ulykken klokken 12.50 fra en borger, der ringede 1-1-4. Anmeldelsen lød i første omgang på, at der var flere personer, der sad fast i en vogn.

Ud over den 14-årige pige, der er afgået ved døden, er også en 13-årig dreng fra Syddjurs kommet til skade med hånden. Han er netop nu indlagt på Skejby Sygehus. Politiet forventer, at han bliver udskrevet inden for en ’overskuelig fremtid’.

SE OGSÅ: DEL 1 | HISTORIEN OM MARLENES ‘LUDERLIV’: ‘FØRSTE GANG JEG HAVDE EN PIK I MUNDEN, VAR JEG TRE ÅR GAMMEL’

I 2008 skete der en lignende ulykke i samme rutsjebane.

”Det er klart, at vi vil se nærmere på ulykken fra dengang i vores efterforskning. Lige nu er vores næste skridt at klarlægge, hvordan det på tragisk vis kan ende, som det gjorde i dag. Tivoli Friheden holder lukket i dag og i morgen, så vores efterforskere kan arbejde i fred,” siger Brian Voss Olsen.

Det er efter her op til Tivoli Friheden, hvor længe de vil holde sine døre lukkede.

Politiinspektøren vil ikke kommentere på, hvem den 14-årige pige var med i forlystelsesparken, ligesom han heller ikke kan fortælle, om den 14-årige pige afgik ved døden på stedet.

Politiet opfordrer vidner og pårørende til at søge hjælp og bistand, hvis man har set ulykken.

”Vi har placeret vores mobile politistation ude foran Tivoli Friheden. Her kan borgere komme hen og snakke med uniformerede betjente, hvis de har brug for det. Det kan være, der er nogle spørgsmål, der trænger sig på eller andre ting, vi kan hjælpe med,” siger Brian Voss Olsen.

Hvis man har informationer, video eller billeder af ulykke, så opfordrer politiinspektøren til, at man kontakter politiet på 1-1-4. De tager kraftigt afstand fra, at man deler materialet med andre.

”Det vil tage en rum tid, før vi har en konklusion,” afsluttede politiinspektøren.

Alle pårørende er underrettet.