06. okt. 2023 - 9:34

Dobbelt vanvidskørsel: Politiet tager to unge mænds bilerArkivfoto

To unge bilister fik torsdag aften beslaglagt deres biler af politiet efter to uafhængigt af hinanden episoder med vanvidskørsel

Torsdag aften klokken 19.13 kom en 22-årig mand fra Nyrup kørende ad Merløsevej i Nyrup på Sydsjælland.

Manden kørte med en hastighed på hele 133 kilometer i timen, hvor der er en hastighedsbegrænsning på 60 kilometer i timen.

Uheldigvis for den 22-årige stod en af politiets fotovogne klar på Merløsevej og blitzede den unge bilist.

Det betød, at en politipatrulje klokken 21.30 dukkede op på hans bopæl og beslaglagde bilen med henblik på senere konfiskation. Den 22-åriges førerret blev også inddraget, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i sin døgnrapport.

SE OGSÅ: TEENAGER SNITTET I HALSEN MED KNIV

Lige så galt fik det for en 20-årig mand fra Næstved torsdag klokken 21.30, da en patrulje stoppede ham på Vordingborgvej i Næstved.

Den 20-årige mand havde ikke noget kørekort, og han var desuden påvirket af stoffer.

En narkometertest, som betjentene foretog, påviste, at den 20-årige mand var påvirket af cannabis – derfor blev han sigtet for kørsel uden førerret og narkokørsel.

Da det var tredje gang, at den 20-årige mand blev sigtet for at køre uden kørekort, går det samtidig under reglerne for vanvidskørsel, og derfor beslaglagde betjentene bilen med henblik på senere konfiskation.

Ved en undersøgelse af bilen fandt politiet samtidig to små klumper hash. Derfor blev den 20-årige mand også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER