DMI: Rammer hele landet

Søndag er de fleste danskere vågnet til en masse sol og et spinkelt håb om forårsvejrets solstråler. Men der går lige lidt, før vi kan se frem til at smide regnjakkerne og trække i sommerkjoler og shorts. Men sommervejret er ikke langt væk.

Det fremgår af prognoserne på DMI’s hjemmeside.

En koldfront har nemlig allerede bevæget sig over landet og i de sydlige egne er der gråt, mens andre dele af Danmark er ramt af regnvejr.

Vagthavende meteorolog, Pernille Hansen, fortæller at koldfronten kommer til at ramme hele landet.

“Den ligger søndag eftermiddag over Lolland-Falster, henover Fyn og så op over Jylland, men den skal passere hele landet hen over aftenen”, siger Pernille Hansen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

De grå skyer bevæger sig over Jylland. Over Børkop ved Vejle er der udsigter til kraftig regn søndag aften

Men det stopper ikke ved vand og grå skyer. I Midtjylland er der både regn i massevis og en del torden. Tordenvejret og regnen vil fortsætte i de kommende timer, men så er der gode muligheder for, at vejret vender.

“Der kan komme nogle byger, der kan blive lidt kraftige med torden, og de byger vil være væk først på natten, hvorefter det vil holde tørt og klare op”, forklarer Pernille Hansen.

Natten til mandag bliver tør, men søndagens vejr gør, at mandagen naturligvis bliver koldere. Herfra begynder det så at se lyst og tørt ud.

Tirsdag kan de fleste danskere se frem til 17 grader og alle dem, der har fri 1. maj kan forberede sig på at hive solbrillerne frem, da der er udsigter til temperaturer omkring 20 grader, skriver DMI

Regnen siler over Herning og store dele af Midtjylland