Direktør og ryttere anklaget for dyremishandling af “værste skuffe”

Arkivfoto

En TV2 dokumentar har rystet og bekymret dresasage-verdenen, hvor det bliver klarlagt, at hestene hos Helgstrand Dressage er blevet udsat for “karakter af dyremishandling”. 

Det skriver Nordjyske.

Programmet har gjort brug af skjulte optagelser, hvor det bliver vist, at hestene udsættes for en behandling, som er af værste skuffe. Det siger en rystet dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse, Yvonne Johannesen, i en pressemeddelelse.

“De skjulte optagelser viser, at hestene på Helgstrand Dressage systematisk er blevet behandlet på en måde, der er dybt bekymrende og strider imod grundlæggende principper for ansvarlig træning og dyrevelfærd”, siger Yvonne Johannesen.

LIGE NU LÆSER ANDRE: ÅH, NEJ: JULETRÆET ER VÆLTET

I et interview med TV2 uddyber dyreværnschefen sin bekymring for de mange heste, som angiveligt er blevet mishandlet af både Helgstrand Dressage, Andreas Helgstrand personligt og flere ryttere.

“Det er noget af den værste skuffe, jeg længe har set, og som min fantasi ikke kunne bringe mig til at tro, kunne foregå i dag”, siger Yvonne Johannesen.

Smid ham landsholdet

I Dyrenes Beskyttelse har man nu fået nok af de mange afsløringer og derfor vil kræver organisationen, at administrerende direktør Andreas Helgstrand skal smides af landsholdet.

“Det er ganske enkelt utilgiveligt, det der er foregået på Helgstrand Dressage. Direktøren og medejeren bag forretningen og de medvirkende ryttere skal selvfølgelig ikke repræsenterer Danmark i ridesporten. Det vil klæde DRF at være helt tydelige om, at det her er langt over det acceptable og bør få konsekvenser”, er Yvonne Johannesen citeret for i pressemeddelelsen. 

Anders Helgstrand har valgt ikke at svare på henvendelser, men kommerciel direktør Anders Bjørnstrup skriver i en mail til mediet, at man er ærgerlige over politianmeldelsen.