Diplomatbil kører på togbanen

Bilen er kørt ind i et pæl efterfølgende, og den er siden blevet forladt.

En diplomatbil kørte på togbanen til Tvärbanan mellem Alvik strand og Stora Essingen. Bilen kørte efterfølgende ind i en pæl og er blevet forladt.

Politiet og Stockholms Lokaltrafik blev kontaktet kort før 02 natten til søndag. De blev fortalt, at en bil kørte på togbanen.

Derefter er bilen kørt ind i en pæl, og siden er bilen blevet forladt.

Bilen er en minibus, der også er en diplomatbil. Politiet ønsker ikke at oplyse, hvilket land diplomatbilen tilhører, men henviser til Udenrigsministeriet.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Bilen har fået alvorlige skader.

Politiet har indledt en forundersøgelse om uagtsomhed i trafikken. Trafikken på Tvärbanan, der betjener ruten, måtte under arbejdet lukkes helt ned for at forsøge at fjerne bilen fra togsporet.

“Der er ingen vej der, så man skal nok fjerne den med en form for lift,” siger Andreas Strömberg, pressechef i Stockholms Lokaltrafik. Hvis der er sket skader, kan det tage længere tid at få gang i trafikken.

Politiet har været på stedet om natten og formiddagen. Det er stadig uklart, hvordan og hvorfor bilen kørte ind på togskinnerne.

“Vi ved ikke, hvor den er kommet op fra, men den har åbenbart kørt lidt på banen,” siger Ola Österling, pressetalsmand for Stockholms politiregion. Klokken 9.30 var det lykkedes at bjærge bilen ved hjælp af en gravemaskine. Trafikken kunne blive genoptaget kort efter.

Presse-fotos.dk har for nyligt beskrevet, hvordan en 11-årig pige blev påkørt af en ambassadebil i København.