Derfor startede voldsom brand i Novo Nordisk

Politiet bekræfter, at branden på Novo Nordisk opstod som følge af uheld eller uforsigtighed. Ingen er sigtet

Det var to illegale håndværkere, der var skyld i en større brand på Novo Nordisks byggeri i Kalundborg den 16. maj.

Det skriver mediet MedWatch på baggrund af et referat fra et sikkerhedsmøde fem dage efter ulykken.

– Hvad vi på nuværende tidspunkt ved, er, at de to personer, som udførte ’the hot work’ (påsvejsning af tagpap, red.) ikke havde en arbejdstilladelse til den specifikke arbejdsopgave. Derudover havde de to personer ikke nogen gældende arbejdstilladelse til Danmark, lyder det i referatet ifølge mediet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Branden i Novo Nordisk var meget voldsom

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter over for MedWatch, at de to håndværkere har været til afhøring hos politiet, samt at de ikke havde en gyldig arbejdstilladelse.

– Branden opstod oppe på taget som følge af uheld eller noget uforsigtighed i forbindelse med håndværkernes arbejde deroppe. Vi har afhørt dem, men der er ikke indtil videre fundet noget, som vi har sigtet dem for, siger Thomas Kristensen, der er kommunikationschef hos Midt- og Vestsjællands Politi, til mediet.

Han tilføjer, at politiet har overdraget sagen om håndværkernes manglende arbejdstilladelse til Udlændingestyrelsen.

Derudover understreger Thomas Kristensen over for MedWatch, at politiets efterforskning endnu ikke er afsluttet.

Det samme fastslås i det interne referat fra sikkerhedsmødet, skriver Medwatch.

Dertil skriver mediet på baggrund af referatet, at to repræsentanter fra Novo Nordisk, fire medarbejdere fra hovedentreprenøren NNE og flere af byggerpladsens underleverandører var til stede ved mødet.

Novo Nordisk vil over for MedWatch hverken be- eller afkræfte det hændelsesforløb, der fremgår af det interne referat, som mediet er i besiddelse af.

Ingen personer kom til skade, da branden opstod 16. maj på Novo Nordisks byggeplads.

Denne morgen er der sket en forfærdelig færdselsulykke, hvor en grisetransport med hele 200 grise er væltet på en landevej. En dyrlæge er på vej til stedet, mens vejen er blevet fuldstændig afspærret.