Mandlig ansat hos Vestas er død i en arbejdsulykke på vindmøllefabrikantens adresse i Nakskov, oplyser politi
Der er torsdag morgen sket en alvorlig arbejdsulykke på Vestas’ adresse i Nakskov. En mandlig ansat har mistet livet.
Det oplyser vagtchef Heidi Grandt Andresen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
– Vi er til stede på Vingevej i Nakskov i forbindelse med en alvorlig arbejdsulykke, siger hun.
Politiet modtog anmeldelsen om ulykken klokken 08.50, og lidt efter klokken 10 oplyser politikredsen, at manden er afgået ved døden.
Den mandlige ansatte i 60’erne er blevet klemt under en genstand, og Arbejdstilsynet er blevet tilkaldt for at undersøge ulykken nærmere.
Da manden er udlænding, er det torsdag formiddag endnu ikke lykkedes at underrette hans pårørende om dødsfaldet, fremgår det. Det arbejder politiet på at få gjort.
– Der er ikke fare for andre medarbejdere, skriver politiet på det sociale medie X.
Vestas bekræfter torsdag eftermiddag, at der har fundet en dødelig ulykke sted ved fabrikken i Nakskov.
I en skriftlig udtalelse oplyser vindmølleproducenten, at den vil arbejde tæt sammen med underleverandør og transportfirma for at undersøge ulykken.
– Om morgenen den 18. juli 2024 var en lastbilchauffør, der leverede varer fra vores leverandør, involveret i en tragisk hændelse på vores fabrik i Nakskov med dødelige kvæstelser til følge.
– Vestas vil gerne udtrykke vores dybeste medfølelse med den berørte persons familie, venner og kolleger, skriver Vestas til Ritzau.
På Vingevej 1 i Nakskov på Lolland har Vestas en vingefabrik, og regionalmediet TV2 Øst skrev i april, at Vestas var ved at udbygge fabrikken, hvor der skal støbes vinger til verdens største havvindmølle.
Her blev der også fremstillet testvinger til havvindmøllen, som ifølge TV2 Øst var 115,5 meter lange.
Det er langtfra første gang, der sker alvorlige ulykker på en af den danske vindmøllefabrikants adresser.
De seneste ti år har der været i hvert fald tre andre alvorlige arbejdsulykker.
I oktober 2015 kom en kvinde i klemme mellem en reol og en tonstung vindmøllevinge, der skulle flyttes med en kran. Hun døde af sine skader.
I oktober 2017 blev en kvinde ramt i hovedet af en sammenfaldet kran, hvilket førte til, at hun efterfølgende var i kritisk tilstand.
I februar 2022 blev en mand fløjet med helikopter til hospitalet, efter at han blev ramt på skulderen af et 740 kilo tungt metalelement.