Dennis Knudsen-sagen: Her er dommen

Torsdag eftermiddag har retten afsagt dom over Dennis Knudsen, der var tiltalt for en række forhold, der kunne sende ham i fængsel

“Dennis Knudsen straffes med fængsel i 40 dage. Straffen skal kun fuldbyrdes, hvis han begår noget kriminelt de næste to år.  Tiltalte skal betale en bøde på 2000 kroner. Han fratages kørekortet. Audien skal konfiskeres. Det er truffet af en enig dommandsret.”

Sådan lyder dommerens kendelse torsdag ved Retten i Aarhus til kendisfrisøren Dennis Knudsen, der altså blandt andet straffes med 40 dages betinget fængsel og konfiskation af hans Audi Q7.

Dommeren forklarer desuden, at Dennis Knudsen er blevet frikendt for tiltalen om grov vold, men i stedet er blevet dømt skyldig i en paragraf, der handler om fareforvoldelse.

“Vi har lagt vægt på de personlige forhold. Vi har de skærpende retsmidler, der er tale om en person, der udførte sit arbejde, som du har bragt i fare. Du skal have frataget dit kørekort, og dit køretøj skal konfiskeres,” fortæller dommeren ifølge B.T., der er til stede i retten.

SE OGSÅ: ANKLAGER: DENNIS KNUDSEN SKAL I FÆNGSEL!

Efterfølgende har Dennis Knudsen og hans forsvarsadvokat Mette Grith Stage besluttet at tage sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Det betyder, at Dennis Knudsen har 14 dage til at beslutte, om dagens dom skal ankes.

Forud for sagen erkendte Dennis Knudsen sig skyldig i hærværk, idet han under episoden ved Molslinjen ødelagde to færgebomme og tre computerskærme. Han nægtede sig skyldig i den alvorligste del af anklagen grov vold.

Første reaktion fra Dennis Knudsen

“Jeg er jo ret glad. Jeg er glad for, at jeg ikke dømt som voldsmand, og at jeg ikke skal i fængsel, og at jeg ikke skal have samfundstjeneste,” fortæller Dennis Knudesen til pressen ude foran Retten i Aarhus.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Dennis Knudsen sagde i retten, at han “kollapsede” og fik en “nedsmeltning”, da han en aften i juli indfandt sig ved færgelejet i Aarhus for at nå dagens sidste afgang mod Sjællands Odde.

Færgebommen gik ikke op, fordi han var kommet for sent til at køre om bord.

Men Knudsen insisterede på at komme med og henvendte sig til Molslinjens driftskontor for at tale med medarbejderen, der havde afvist ham.

Det resulterede i, at tre computerskærme røg på gulvet og to færgebomme blev revet af, hvorefter Dennis Knudsen satte kurs mod færgen.

Han blev mødt af en færgemedarbejder, der gjorde tegn til, at han skulle standse.

Men Knudsen fortsatte ifølge medarbejderen og klodsede først bremsen, idet kølerhjelmen ramte hendes mave.

Herefter kørte Knudsen ifølge medarbejderen flere gange frem mod hende, hvilket tvang hende til at tage skridt tilbage.

Til sidst lagde hun sig op på bilens kølerhjelm for at undgå at havne under bilen og campingvognen, forklarede hun.

Dennis Knudsen sagde i retten, at han er ”dybt ulykkelig” over sin opførsel, som han begrundede med, at han var ”max presset og stresset” med tre sultne og trætte børn på bagsædet.