Demonstration mod koranafbrændinger: ‘Ubeskrivelig respektløshed over for verdens muslimer’

Demonstration mod koranafbrændinger søndag i København

Søndag eftermiddag har en gruppe demonstrantaner samlet sig foran den tyrkiske ambassade på Rosbæksvej på Østerbro i København.

Demonstrationen er samlet som modsvar på Rasmus Paludans koranafbrændinger i fredags, der foregik foran moskeen på Dortheavej i København og foran den tyrkiske ambassade.

I en pressemeddelelse oplyser demonstranterne følgende om koranafbrændingerne:

‘Det er en skammelig begivenhed når det gælder respekt til troen og det hellige.  Koranen er en hellig bog, som er blevet sendt til at føre jorden ud af mørket ind til lyset, som ikke indeholder tvivl, som vejleder menneskeden til den rette vej og retning, som er en kilde til helende og barmhjertighed og er fuld af hellige bud og visdom,’ skriver arrangørerne i pressemeddelelsen og tilføjer:

‘I dag skal det igen gøres klart, at muslimer er medlemmer af en tro og civilisation, som respekterer alle slags trosretninger, omfavner menneskerettigheder, friheder og universelle værdier; som afviser vold, ondskab, fornærmelser og angreb mod medlemmer af forskellige trosretninger.’

Slutteligt opfordrer demonstranterne de danske myndigheder til at tage handling ‘mod denne grimme opførsel’ og træffe de nødvendige foranstaltninger mod lignende provokationer.

SE DEN FULDE PRESSEMEDDELELSE HER:

Brænding af den Hellige Koran af Rasmus Paludan, lederen af det danske højreekstremistiske parti Stram Kurs, d. 27, januar 2023, foran moskéen på Dortheave og den Tyrkiske Ambassade i København er uacceptabelt. Det er en skammelig begivenhed når det gælder respekt til troen og det hellige.  Koranen er en hellig bog, som er blevet sendt til at føre jorden ud af mørket ind til lyset, som ikke indeholder tvivl, som vejleder menneskeden til den rette vej og retning, som er en kilde til helende og barmhjertighed og er fuld af hellige bud og visdom.

I dag skal det igen gøres klart, at muslimer er medlemmer af en tro og civilisation, som respekterer alle slags trosretninger, omfavner menneskerettigheder, friheder og universelle værdier; som afviser vold, ondskab, fornærmelser og angreb mod medlemmer af forskellige trosretninger.

Den begåede forbrydelse, og den holdning, der blev vist til vores hellige bog, Koranafbrænding for et par dage siden i Sverige og Holland, er en ubeskrivelig respektløshed over for verdens muslimer. Det er en menneskelig forbrydelse mod det hellige. Det er en alvorlig uvidenhed, der ignorerer menneskelig værdighed og trosfrihed.

Det er en uansvarlig og hensynsløs adfærd, der skader den sociale og globale fred. Det er en afskyelig provokation, der ignorerer det internationale samfund og andres følsomhed.

Det skal understreges kraftigt, at fornærmelse, at ydmyge, at bagvaske og at provokere aldrig kan forklares og camoufleres med begrebet frihed. Derfor fordømmer vi denne barbariske holdning, som ikke passer til menneskelig værdighed.

Desuden opfordrer vi alle intellektuelle, akademikere, Ngo’er, medier og folk med sund fornuft, der tror på loven og menneskerettigheder, som bekymrer sig om respekt for tro og social fred, til at reagere og tage initiativ imod dette uhyggelige angreb. Vi opfordrer myndighederne til at tage handling mod denne grimme opførsel og til at træffe de nødvendige foranstaltninger mod lignende provokationer.