08. jan. 2023 - 16:06

Demonstration for skilsmissebørn foran Christiansborg: “Vi stopper aldrig”Ét familieretshus, ni lokationer, tusindvis af sager og endnu flere børn, der sidder fast i et system, der ikke hjælper nogen.

Sådan lyder udmeldingen fra Dennis Gilarski, der er arrangør af ’Bamse-demonstrationen’ på Christiansborg Slotsplads.

Pladsen er prydet med bamser, skilte, fakler og en masse mennesker, der er kommet for at råbe politikerne op, der sidder på Borgen.

For når en familie går i opløsning, og den eneste vej er skilsmisse, så ender børnene med at blive taberne. Når der ikke bliver gjort nok for at komme børnene til undsætning, så de kan få en tryg tilværelse, så er det nødvendigt at gå på gaden, mener Dennis Gilarski, der har arrangeret demonstrationer i hele landet siden juli.

LÆS OGSÅ: DEMONSTRATION FORAN FAMILIERETSHUSET: ‘DET GÅR UD OVER BØRNENE’

”Det handler hverken om mor eller far, når vi går på gaden. Det handler om de tusindvis af stakkels børn, der bliver fanget i systemet”, fortæller Dennis Gilarski.

Sammen med de mange bamser og skilte, der er blevet sat op på slotspladsen, kan de mange fremmødte også skrive sedler, hvor de fortæller, hvor lang tid, der er gået, siden de sidst har set sine forældre.

Her får børnene en mulighed for at give udtryk for det savn, de skal leve med indtil deres sag bliver afgjort.

Skal se børnene på biblioteket

Men der er ingen der ved, hvor lang tid, der kan gå. For når Familieretshuset modtager en sag, kan der gå flere måneder, før man kan som familie kan komme videre, og eventuel få en afslutning på tingene og en ny hverdag.

(Artiklen fortsætter under billedet)

For Dennis Gilarski har det været en lang kamp, hvor han først har fået afvisning på at se sine tre børn, og senere er det blevet til samvær med de tre børn på et bibliotek. Her er det ikke nødvendigt, at moren eller en anden person er til stede, men Dennis kan ikke forlade det offentlige bibliotek, fortæller han.

”Jeg kan ikke tage dem med hjem og vise dem deres værelser. Jeg kan ikke engang gå ned efter en pizza, for hvis jeg forlader stedet sammen med dem, så risikerer jeg slet ikke at få dem at se igen”, fortæller han.

Ligesom Dennis er mange andre forældre mødt op på pladsen, fordi de vil have politikerne til at lave systemet om, så der er mere dialog mellem forældre, der kan have gavn af at sidde over for hinanden.

”Der skal virkelig ikke noget til, før familieretshuset bestemmer at vi er i ’højkonflikt’. Det kan være en udtalelse fra den ene part, hvor i kan beskylde hinanden for ting, som slet ikke passer. Og så er der konflikt, som gør, at man enten ikke får noget samvær med sine børn, eller også bliver man overvåget, når man skal være sammen med sine børn, fortæller familiefaren.

Vi stopper aldrig

’Bamsedemoerne’ har været i gang i godt seks måneder, hvor der er blevet demonstreret foran forskellige familieretshuse i hele landet. Men der er ikke kommet nogen reaktion fra politisk side, hvorfor demonstrationen nu er rykket ind foran Christiansborg. Og her vil den blive ved med at være, til der kommer en ændring.

”Jeg har fået lov til at stille bamser, skilte og bannere op i tre måneder. Herefter har jeg allerede søgt om yderligere tre måneder og sådan vil det fortsætte indtil, der er nogen, der kommer og gør en forskel for børnene, siger arrangøren.

LIGE NU LÆSER ANDRE: PIGE BRÆKKEDE RYG OG ANKLER I FÆRDSELSUHELD: NU ER STEDFAR DØMT TIL FÆNGSEL

”Jeg er i gang med at kæmpe i min sag, ligesom alle de mennesker er i gang med at kæmpe for at give deres børn den bedste tilværelse. For lige meget, hvordan vi vender og drejer det, så er der intet barn, der fortjener at blive revet rundt i systemet på denne her måde”, fortsætter han.

Der er endnu ikke kommet noget svar fra politisk side, og derfor opfordrer Dennis Gilarski alle børn og forældre til at komme forbi slotspladsen, hvor de kan sætte en bamse op, skrive på skiltene og støtte om de mange børn, der har ret til et ordentligt familieliv uden at skulle smidt frem og tilbage mellem psykologer og advokater.ANDRE LÆSER OGSÅ